Arıkan Genel Başkan mı oluyor?

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Saadet Partisi'nin de kongreye gideceği haberleri kulislerde dolaşırken, Genel Başkanlık için ismi geçen isimlerden biri de Saadet Partisi Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan oldu. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Arıkan Genel Başkan mı oluyor?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

31 Mart yerel seçimlerinin ardından başta İyi Parti olmak üzere siyasi partiler durum değerlendirmesi yapmaya başladı. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener kongreye gitme kararı alırken, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun da genel başkanlığı bırakmak istediği konuşuluyor. Gazeteci Hasan Basri Akdemir, Temel Karamollaoğlu’nun görevi bırakmak istemesi ve Karamollaoğlu sonrası  Saadet Partisi’nin geleceği ile ilgili çarpıcı bir iddiayı gündeme taşıdı.

Arıkan Genel Başkan mı oluyor?

Akdemir, Saadet Partisi’nde Temel Karamollaoğlu sonrası iki adayın ön plana çıktığını belirttiği yazısında şu görüşleri dile getirdi:  ‘Temel Karamollaoğlu ile Haymanacıların arasının kötü olduğu biliniyor. Yaptıkları çalışmalar Karamolloğlu genel başkan olmasa bile hayata geçemez. Çünkü Yüksek İstişare Kurulu’nun başında Temel Bey olmaya devam edecek. YİK içinde Haymanacıları destekleyenler var. Hatta bazı isimlerin son GİK’e kadar taşan itirazlarının olduğunu da öğrendim. Bu bağlamda genel başkanlık konusundaki görüşlerini de sordum. Mahmut Arıkan’ın uygun olacağını genel olarak düşündüklerini öğrendim. ‘’Parti içindeki muhalefet’ denebilecek Haymanacılar dışında farklı kaynaklarla konuştuğumda Birol Aydın’ın genel merkezde ağırlığının olduğu, delegede problem yaşasa da güçlü olduğu konuşuluyor. Mahmut Arıkan’ın ise parti tabanında sevildiği, partinin akilleri tarafından istendiği ve GİK’te ağırlığının olduğu söyleniyor. Bu iki isimden kimin ağır bastığı ya da iki liste çıkma ihtimalini kime sorsam ‘’Temel Bey’in tutacağı tarafa bağlı’’ cevabını aldım.