Arıkan'dan tepki, 'Klavye mücahitleri sus pus'

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan, Meclis'te yapılan oylamada İsveç'in NATO üyeliğinin onaylanmasını reddederek, kararı eleştirilerdi... Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Arıkan'dan tepki, 'Klavye mücahitleri sus pus'

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan Türkiye’nin İsveç’in NATO üyeliğini onaylamasınına ilişkin Meclis'te kabul edilen protokolü eleştirdi.

Meclis Genel Kurulu'nda yapılan oylama sonucunda AK Parti, CHP ve MHP'nin "evet" oyu kullanarak protokolü kabul ettiği, ancak İYİ Parti, Saadet Partisi ve DEM Parti'nin "hayır" oyu kullandığı belirtildi. Bu oylama sonucunda İsveç'in NATO'nun 32. üyesi olmasının kapıları açılmış oldu.

Protokolün kabulü sonrasında ABD ve Almanya'nın olumlu açıklamalarına atıfta bulunan Milletvekili Arıkan “X” sosyal medya hesabı üzerinden konuyla ilgili şu açıklamada bulundu; “İsveç’in NATO’ya üyeliği bir kez daha turnusol kağıdı oldu. ABD’nin ‘Büyük bir takdirle karşılıyor hükümete teşekkür ediyorum’ Almanya’nın ‘Doğru ve önemli bir karar, ittifakımız güçleniyor’ açıklamalarına klavye mücahitleri sus pus!” dedi.