Arıkan'dan dikkat çeken 'Gönül Dağı' projesi

Saadet Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mahmut Arıkan, coşkulu bir kalabalık önünde projelerini açıkladı. Trafikten imar, eğitimden turizme birçok konuda projelerini açıklayan Arıkan'ın en dikkat çeken projesi ise 'Gönül Dağı' projesi oldu. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Arıkan'dan dikkat çeken 'Gönül Dağı' projesi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Saadet Partisi Kayseri İl Başkanlığı, 2029 Kayseri Vizyonu adı altında proje lansmanı ve aday tanıtım toplantısı düzenledi.

Arıkan'dan dikkat çeken 'Gönül Dağı' projesi

Erciyes Kültür Merkezi’nde coşkulu bir kalabalığa hitap eden Mahmut Arıkan, bu şehre hizmet için yola çıktığını belirterek, “Kayseri vefakar ve vizyoner, bugün hala rahmetle anılan çok kıymetli belediye başkanları gördü. 1869’da ilk belediye başkanımız Mollaoğlu Mustafa Ağa'dan, Osman Kavuncu’ya, Mehmet Çalık’a, Niyazi Bahçecioğluna ve şehrimize hizmet eden tüm geçmişlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Onların mirasını yüceltmek için çalışacağıma söz veriyorum.” dedi. 
Gömleğini çıkarmış olanlardan değiliz
İsim vermeden iktidar partisini ve mevcut belediye başkanlarını eleştiren Arıkan,” Biz Milli Görüşüyüz! Gömleğini çıkarmış olanlardan değiliz! Bugün, belediyeleri borç batağına sürükleyenlerin, kredi itibarını artırmakla övünenlerin aksine; gerçek Milli Görüş Belediyeciliği ‘belediyenin borçsuzluğu’ ile övünürdü. Biz de yönetimi devraldığımızda inşallah Belediyemizin borçsuzluğu ile övüneceğiz! Çünkü bizim belediyecilik anlayışımızda vatandaşlarımıza müşteri gözüyle değil hemşeri gözüyle bakmak vardır “ diye konuştu. 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin 2014 yerel seçimleri öncesinde  açıkladığı “Şehr-i Derya” projesini hatırlatan Arıkan, “İşte Kayseri için bir zamanlar tanıtılan ama bir kazma bile vurulmayan projeler bunlar. Buradan ilan ediyorum! kimse bizden uçuk kaçık proje beklemesin! Hiç kimse kusura bakmasın, biz milleti kandıramayız! Bilinenin aksine! Belediyecilik proje ve vaat işi değildir! Belediyecilik anlayış ve vizyon meselesidir. Bir belediyenin yönetimi ancak bir “anlayış” ile; adil ve faydalı olur. Temel prensipleri olmayan bir yönetim, kimseye saadet getirmez! Bir belediyenin projeleri de ancak bir “vizyon” etrafında; anlamlı hale gelir. Yoksa sadece bir bina dikmiş, sadece bir çiçek 5 ekmiş, sadece bir tesis kurmuş olursunuz. Vizyon olmayınca o bina boş kalır, o çiçek kurur, o tesis fayda üretmez…” diye konuştu. 
Belediyeyi 9 temel prensip ile idare edeceklerini belirten Arıkan, prensipleri şu şekilde sıraladı: 
“1. Önce Ahlak ve Maneviyat Diyeceğiz!
 2. Merhamet ve Adaletle Yöneteceğiz!
3. Billboard Belediyeciliğine Son Vereceğiz!
4. Eşit ve Tarafsız Olacağız!
5. İşi Ehline Vereceğiz!
6. Kültürel Mirasımızı Yaşatacağız!
7. Şeffaf ve Katılımcı Olacağız!
8. Adil İmar Politikaları Uygulayacağız!
9. Veee en önemlisi: Bin Düşünecek, Bir Yapacağız!


Su Krizi


Kayseri’de kötü yönetimin sonucu olarak bir kriz doğdu: Su Krizi.  Şimdi diyeceksiniz ki başkan: Kayseri’de su sorunu mu var? Hayıır. Su sorunu yok! Fatura sorunu var! Buradan ilan ediyoruz: Birinci yıl ilk 5 m3 ’lük kullanım ücretsiz olacak. Düşük gelirli vatandaşlara %50 indirim yapacağız. En önemlisi 5 yıl boyunca suya zam yapmayacağız!” diyen Arıkan, çocuklar, gençler, yaşlılar, özel gereksinimli bireyler için projelerini anlatarak, gençlere ulaşımın ücretsiz olacağını söyledi.

Kartal Kavşağı

Eğitim’den turizme, istihdamdan imara, spordan tarıma farklı konulardaki projelerini sıralayan Arıkan’ın Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın da gündeme getirdiği Kartal Kavşağı ile ilgili de, “2019’dan itibaren sorunlu olduğu bilinen, seçimlerden iki ay önce; ancak ve ancak cin şişeden çıkınca akıllara gelen Kartal kavşağı için de müjdemizi verelim. Belediyeyi devraldığımızda 5 yıldır çözülmeyen kartal kavşağını, 5 ayda çözüme kavuşturacağız.” İfadelerini kullandı.  

Gönül Dağı

“Sizden bir şehir hayal etmenizi istiyorum. Kimse kaçak yapı yapmak için fırsat kollamıyor. Her gelir grubu rahatça yaşayabiliyor. İnsanlar hem şehrin yükünden hem de deprem korkusundan kurtulmuş. Şehrin yeşili size huzur veriyor” diyen Arıkan, seçimleri kazandıkları zaman Kayseri’nin 17. ilçesini kuracaklarını belirterek, “İnşallah 31 Mart akşamı belediyeyi devraldıktan sonra; yaşanabilir, her insana yuva olacak, güvenli, ekonomik, her türlü altyapısı ile kurgulanmış, depreme dayanıklı, ana ulaşım ağı içerisinde, akıllı şehir konseptinde, komşuluk bağlarının ve aitlik hissinin en üst düzeyde yaşanacağı Kayseri’’nin 17. ilçesi olacak; yepyeni bir ilçe kuracağız. Kayserili hemşerime bu yeni ilçemiz hayırlı olsun! Bu yeni ilçemizin adına, Kayserili hemşerimin merhamet dolu kalbine, samimi misafirperverliğine atfen “Gönül Dağı” adını verdik. Bu vizyoner proje ile Türkiye’de ilk defa bir belediye, vatandaşından önde giderek, ona yeni bir deneyim sunmuş olacak. Peki, niçin yeni bir ilçe? Öncelikle 6 Şubat'ta yaşanan ve hepimizin canını yakan deprem gerçeği, bizi şehirlerimizi yeniden gözden geçirmek ve kurgulamak zorunda bıraktı. Kayseri’yi 2029’a hazırlamak için yeni ve uzun projeksiyonlu bir hedef ortaya koymak kaçınılmaz oldu. Hatırlayacaksınız Kayseri'de bir dönem Belediye başkanlığı yapmış olan Osman Kavuncu ve Mehmet Çalık hep rahmetle anılırken, Kayseri için ne kadar ileri görüşlü oldukları dile getirilir. Fakat biz bugün onların bu vizyoner mirasını da tükettik. Sonuç olarak trafiğiyle, hava kirliliğiyle, otopark sorunları ve depreme karşı riskli alanlarıyla şehrimizi artık yaşanmaz hale geldi.”