Arıkan: Ak Parti iktidarının U dönüşü yapmadığı konu kalmadı...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Adayı Mahmut Arıkan Olay Türk TV'de yüz yüze seçim özel adlı programda Gazeteci Osman Çiftçi ve Gazeteci Cem Atakan'ın sorularını yanıtladı.

Arıkan: Ak Parti iktidarının U dönüşü yapmadığı konu kalmadı...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Adayı Mahmut Arıkan Olay Türk TV’de yüz yüze seçim özel adlı programda Gazeteci Osman Çiftçi ve Gazeteci Cem Atakan’ın sorularını yanıtladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Adayı Mahmut Arıkan, gündeme dair açıklamalarda bulundu: “Şehrin dört bir tarafından araçların silgeç camına sıkıştırılmış. Başta Sayın Kılıçdaroğlunun resmi diğer tarafta da onun ağzından çıktığı iddia edilmiş cümleler baskı yapılmış. CHP’deki arkadaşlara ulaştım. Böyle bir baskı yaptırdınız mı, böyle bir şey var mı? Yok dediler onlarda da bir panik havası söz konusu idi. Sonra ilerleyen saatlerde baktık ki tabi kimin yaptırdığını bilemiyoruz ama yüksek ihtimalle Cumhur İttifakının partilerinden biri veya birkaçı yaptırmıştır diye tahmin ediyoruz. Zaten bunu ispat etmek kolay bir şey değil baskıyı yapan firmayı bulmak lazım. Bizim birinci itirazımız bunu Ak parti logosuyla, MHP logosuyla, Memleket Partisi logosuyla yaparsın kimse bir şey diyemez buna. Bunu yapabilirsin bizim birinci itiraz kısmımız bu. İkinci itiraz kısmımız ısrarla yani bir aydır hakikaten ben bunu sık sık söylüyorum. Bizim bir ortak mutabakat metnimiz var. 6 parti biz bir araya gelmişiz, oturmuşuz, günlerce kafa yormuşuz, saatlerce toplantı yapmışız. 2400 tane madde paylaşmışız bunları konuşmak yerine 6’lı masa kurulmadan önce, Millet İttifakı ete kemiğe bürünmeden önce yapılan açıklamaları bugün yapılıyormuş gibi ortaya koyarsanız bende o zaman söylerim. Sayın Cumhurbaşkanının LGBT ile alakalı videosunu ben burada yayınlamaktan aciz bir insan değilim ama etik bir şey değil bu. O günün şartlarında söylenmiş deyip geçip gidiyorum ben. Bugün Habur’u anlatabilirim. Dolmabahçe Mutabakatını anlatabilirim. Rahip Brunson nasıl serbest bırakıldı anlatabilirim. Kaşıkçı cinayetini anlatabilirim. Mursi, Sisi hadisesindeki hataları anlatabilirim. Saddam’la alakalı Kaddafi’yle alakalı Esad’la alakalı 20 sene içerisinde Ak Parti iktidarının u dönüşü yapmadığı konu kalmadı. Bugün MHP’nin kıymetli Genel Başkanı’nın ip attığı videoyu bugün ben paylaşırsam ne olacak? Böyle bir baskı yapıp da arabaların camlarına sıkıştırdığım zaman Baki kardeşim, İsmail kardeşim isyan etmeyecekler mi? Haklı bir isyan edecekler. Siz bu nezaketsizliği gösteriyorsanız karşı tarafa da bu nezaketsizliği yapma hakkı doğar ama biz onu yapmayacağız.”