Arık: Atatürk bu ülkeye ışık saçmaya devam edecek

Arık: Atatürk bu ülkeye ışık saçmaya devam edecek
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde, Atatürk heykeline elindeki tahra ile zarar vermeye çalışırken gözaltına alınan seyyar satıcı Mehmet Malbora,  tutuklanarak cezaevine gönderildi. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da bu duruma tepki gösterdi ve “Bu çirkin saldırıyı nefretle kınıyorum” dedi.

 Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde elindeki demir tahra ile Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk büstüne saldıran evli 2 çocuk babası Mehmet Malbora, polis tarafından gözaltına alındı.

Güvenlik güçlerinin müdahale ettiği şahıs, polis tarafından gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Malbora'nın emniyetteki ifadesinde, pişman olmadığını ve rüyasında heykele zarar verilmesinin tebliğ edildiğini iddia ettiği belirtildi.

Ailesi ise, Malbora'nın uyuşturucu bağımlısı olduğunu ileri sürdü.

Mehmet Malbora, adliyede savcılık sorgusunun ardından mahkemeye çıkarıldı. Malbora, çıkarıldığı mahkemece Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkındaki Kanun kapsamında tutuklanıp güvenlik önlemleri arasında cezaevine götürüldü.

ARIK: BU ÇİRKİN SALDIRIYI NEFRETLE KINIYORUM

Diğer yandan Atatürk heykeline yapılan saldırıyı kınayan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, “Atatürk karanlığın düşmanıdır. Bunun için Siverek’te olduğu gibi her zaman din tacirlerinin, gericilerin hedefi olmuştur. Bu çirkin saldırıyı nefretle kınıyorum. Herkes bilsin ki Atatürk bu ülkeye ışık saçmaya devam edecektir” dedi. Haber: Hüseyin GÖKTAŞ ve İHA