Araç sahipleri dikkat! Bugün başladı

Trafikte güvenli sürüşü sağlamak amacıyla ticari araçlar için kış lastiği kullanımı bugün başladı. Kullanmayanlara ne kadar ceza kesilecek? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Araç sahipleri dikkat! Bugün başladı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kayseri’de de 1 Aralık - 1 Nisan tarihleri arasında uygulanan kış lastiği uygulaması başladı.  Yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda zorunlu olan kış lastiği, özel araçlarda ise can ve mal güvenliğiyle sorunsuz seyahat için kullanılması gerekiyor. 

Zorunlu olduğu halde araçlarına kış lastiği taktırmayan işletmelere 2023 yılı için 2 bin 568 lira ceza uygulanacak. Kış lastiği taktırmama cezası, Hazine ve Maliye Bakanlığınca açıklanacak yeniden değerleme oranı çerçevesinde 1 Ocak 2024 itibarıyla güncellenecek.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KASKİ) vatandaşları uyardı. KASKİ tarafından yapılan paylaşımında, “Her yıl 1 Aralık – 1 Nisan tarihleri arasında uygulanan zorunlu kış lastikleri uygulaması başladı. Yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda zorunlu olan kışlık botlar, özel araçlarda ise can ve kötü güvenlikle sorunsuz seyahat için kullanılması gerekiyor.” ifadelerine yer verildi.

KASKİ tarafından lastik ömrünün önemine de dikkat çekildi. İşte dikkat edilmesi gereken hususlar:
Lastik alınırken tarihi mutlaka kontrol edilmeli. 
Lastiğin ortalama ömrü 30-40 bin kilometre.
Bekletilmiş ve ömrü dolmuş lastikler özelliğini yitiriyor. 
7 derecinin altındaki hava sıcaklığı kış lastiği kullanılmamalı.
Kış lastiği hususi değil “ticari” araçlarda zorunlu.
Otomobillerde zorunlu olmasa da kış lastiği kullanılması önemli. 

Araç sahipleri dikkat! Bugün başladı