Arabandan in bisiklete bin!

Bisiklet severler Dünya Bisiklet Günü'nde, 'Arabandan in bisiklete bin!' sloganıyla vatandaşları sağlıklı bir çevreye ve sağlıklı bir yaşama davet etti. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Arabandan in bisiklete bin!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Her yıl 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü olarak kutlanıyor. Kayseri’de de Dünya Bisiklet Günü nedeniyle bir araya gelen bisiklet tutkunları, farklı bir etkinliğe imza atarak, vatandaşları sağlıklı bir çevreye sağlıklı bir yaşama davet etti. Kentte faaliyet gösteren Argos Bisiklet Derneği, Özgür Pedallar Bisiklet Topluluğu ve Perşembe Akşamı Bisikletçileri üyelerinden oluşan bisikletliler, Dünya Bisiklet Gününü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde bir araya geldi. 

Bisiklet severlerin yoğun katılımının yaşandığı etkinlikte konuşan, Argos Bisiklet Derneği Başkanı Hamdi Yüksel, ‘Bu akşam, toplumda bisiklete yönelik farkındalığı arttırmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bisikletli çevreyi seven insandır. Yakıt tüketmez, çevreyi kirletmez, sağlığını korur. Bu şekilde çevreye, vatanına, milletine çok büyük katkılar sağlar. Bisikletliler olarak hepimiz bu katkıları sağlamak için çalışıyoruz. Yaşasın bisikletliler’ dedi. 

Konuşmanın ardından bisiklet severler ‘Pedalla sağlıkla kal’, ‘Arabadan in bisiklete bin’ sloganları eşliğinde Cumhuriyet Meydanından Millet Bahçesine kadar bisiklet sürdü. Bisikletseverlere yol boyunca vatandaşlar alkışlarla destek verdi. Millet bahçesinde düzenlenen imza gününde Argos Bisiklet Derneği üyesi İsmet Şeker ‘Yüzyılın Dervişleri’, Rıfat Behram Soyuğur, ‘Zinciri Oluşturan Baklalar’ isimli bisiklet konulu romanlarını bisikletseverlere imzaladı. Bisiklet günü etkinliği Necmettin Işık’ın kanun dinletisiyle sona erdi.