AR-GE çalışması tamam büyük ölçekli tesis kuracaklar

Ar-Ge laboratuvarlarında yüksek organik madde içeriğine sahip organomineral sıvı gübre formülasyonları geliştirip tescil başvurularını yapan şirket, pilot ölçekli üretim tesisini de tamamladı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

AR-GE çalışması tamam büyük ölçekli tesis kuracaklar

Kayseri Şeker Fabrikası Kamu Aydınlatma Platformu üzerinden borsaya açılması sonrası elde edilen fonların kullanım yerlerine ilişkin raporunda Ar-Ge için ayırıdığı fonu nasıl kullanacağını ve süreç hakkında bilgiler verdi. 

Ar-Ge merkezi laboratuvarlarında yüksek organik madde içeriğine sahip, organomineral sıvı gübre formülasyonları geliştirip tescil başvurusunda bulunduğunu açıkladı. Şirket geliştirilen organomineral sıvı gübre formülasyonlarının üretimi için pilot ölçekli üretim tesisi kurulduğunu yatırım planlamaları içerisinde büyük ölçekli organomineral sıvı gübre üretim tesisi kurulumu bulunduğunu yatırımcılarıyla paylaştı.Kayseri Şeker'den tarıma yeni bir soluk! AR-GE çalışması tamamŞirket KAP üzerinde yaptığı fon kullanım yerine ilişkin raporda sıvı gübre üretim tesisi için, “Bitkinin büyüme ve gelişmesinde makro/mikro besin elementleri çok önemli rol almaktadır. Aynı zamanda topraklarımızın organik madde seviyesinin oldukça düşük olması organik madde içeriği yüksek bitki besleme ürünlerine olan ihtiyacı artırmaktadır. Kayseri Şeker Ar-Ge Merkezi laboratuvarlarında yüksek organik madde içeriğine sahip, makro/mikro elementleri içeren organomineral sıvı gübre formülasyonları geliştirilmiş ve tescil başvuruları yapılmıştır. Geliştirilen organomineral sıvı gübre formülasyonlarının üretimi için pilot ölçekli üretim tesisi kurulmuştur. Şirket’in yatırım planlamaları içerisinde büyük ölçekli organomineral sıvı gübre üretim tesisi kurulumu bulunmaktadır.” açıklamasında bulundu.