Anakalp torpili kimden?

Anakalp torpili kimden?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

15 Temmuz darbe girişiminden daha öncesinden devam eden FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kayseri'de mercek altına alınan ve SSK anlaşması iptal edilen 3 sağlık kuruluşundan Kayserigöz ve Hacettepe Fizik Tedavi Merkezi, paralelci olarak bilinen kişiler hisselerini devretmesine rağmen kapatıldı daha sonra da devlet bu 2 sağlık kuruluşuna el koydu ancak Anakalp Hastanesi'nin hisseleri el değiştirdikten sonra bu sağlık kuruluşuna dokunulmadı. Kayseri'de sağlık camiası bu garip durumu tartışıyor.

Kayseri Olay Gazetesi olarak çok sayıda kaynaktan yansıyan bilgiler üzerine bir araştırma yaptık ve tartışmalı durumları kamuoyu gündemine getiriyoruz.

KAYSERİGÖZ'ÜN SAHİBİ DEVRETTİ KAÇTI

Edindiğimiz bilgiye göre; FETÖ'ye yakınlığı ile bilinen Op. Dr. M.Fatih Günan, büyük hissedarı olduğu Kayserigöz Hastanesi'ndeki hisselerini 15 Temmuz darbe girişiminden aylar önce ortağı olan Op. Dr. Kenan Uğurlu'ya devretti ve kayıplara karıştı. Şuanda yurtdışında olduğu konuşuluyor...

Uğurlu, hastanenin SGK ile iptal edilen anlaşmasını yeniden açtırabilmek için çok çaba sarf ettiyse de başarılı olamadı, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından OHAL Kararnamesiyle Kayserigöz'e el konuldu, hastane devletin bünyesinde hizmet vermeye devam ediyor.

FETÖ bağlantılı olduğu ve yurtdışına kaçtığı ileri sürülen Op. Dr. M.Fatih Günan hakkında bilindiği kadarıyla herhangi bir gözaltı kararı da bulunmuyor.

HACETTEPE FİZİK TEDAVİ'Yİ DOĞAN BOYLU VE NEDJDET ÖZOĞLU MU YAKTI?

Edindiğimiz bilgiye göre; Hacettepe Fizik Tedavi Merkezi, DYP Eski İl Başkanı merhum Dr. Mehmet Ünal'ın kurucusu olduğu bir sağlık kuruluşu. 

Hastanenin bir diğer ortağı ise Mustafa Fenercioğlu. Tanıyanların Paralel yapıyla alakası olmadığını söylediği Fenercioğlu'nun hisselerini ise Dr. Şeyma Fenercioğlu temsil ediyor.

Konuyla ilgili görüştüğümüz Mustafa Fenercioğlu, şuan olayın şokunu yaşadıklarını ve kendilerin ifade etmek için ortalığın yatışmasını beklediklerini belirterek, gazetemize kurumla ilgili bilgiler aktardı.

Fenercioğlu'nun verdiği bilgilere göre;

FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu ileri sürülen Fizik Tedavi Uzmanı Doğan Boylu sağlık kuruluşunun yüzde 15 ortağı idi, Fenercioğlu'nun hisselerini temsil eden Dr. Şeyma Fenercioğlu'nun hisseleri devretmek istemesi üzerine, sağlık kuruluşunda ruhsatın devasm edebilmesi için hisselerin iki doktorun üzerinde bulunması zorunluluğundan dolayı Mustafa Fenercioğlu yüzde 42 hissesinin yüzde 41'ini Doğan Boylu'ya, yüzde 1'ini de Doktor Nejdet Özoğlu'na emanet olarak verdi. böylece Boylu, Hacettepe'nin yüzde 56 hisse ile kurumun büyük hissedar olarak görünmeye başladı.

 

FETÖ ile bağlantılı olduğu ileri sürülen kişilerden hisseleri geri alınmasına rağmen Hacettepe Fizik Tedavi Merkezi OHAL kapsamında kapatılmaktan kurtulamadı. Doğan Boylu ve Nejdet Özoğlu hakkında bilindiği kadarıyla herhangi bir gözaltı kararı da bulunmuyor.

Tıp Merkezi'nin Müdürü ise Cumhuriyet Halk Partisi'nin bilinen isimlerinden Halis Altın.

KIRMAN ANAKALP'İ DEVREDİP KAÇTI, GÖZALTI KARARI DA VAR AMA...

Anakalp Hastanesi'ni Mehmet Toker ile ortak açan Op.Dr. Mustafa Kırman, Toker'i ortaklıktan çıkardıktan sonra büyük hissedarı olduğu hastanenin SGK ile anlaşması FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde iptal edilince hisselerini ortakları Burhaneddin Kıranatlı, Hasan Mercan, Şükrü Ünal ve Kemal Akcan'a devretti ve kayıplara karıştı.

Kayseri'yi sarsan 120 kişilik gözaltı listesinde adı bulunan ancak yurtdışına kaçtığı öğrenilen Kırman'ın ortakları SGK ile yeniden anlaşma sağlamaya çalıştıysa da sonuç alamadı ve Kırman'dan aldıkları hisseleri Erciyes Üniversitesi Rektör adaylarından Prof. Dr. Bünyamin Kaplan'ın eşi Zeynep Kaplan'a devretti.

Sonrasında Anakalp Hastanesi kapatılan, devletin el koyduğu sağlık kuruluşları arasında yer almadı, Zeynep Kaplan'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda Sanitas Anakalp olarak hizmet vermeye başladı.

"FETÖ FIRSATÇILIĞI, PARALELDEN MENFAAT"

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında SGK ile anlaşması iptal edilen şehrimizdeki 3 sağlık kuruluşundan 3'ünde de FETÖ/PDY ile bağlantılı olarak bilinen kişilerin hisselerini devretmesine rağmen 2'si kapatılırken Anakalp Hastanesi'nin kapatılmamış olması sağlık camiasında tartışma konusu oldu.

Görüştüğümüz kişiler, "FETÖ fırsatçılığı mı yapılıyor, halen FETÖ bağlantısı soruşturulan kişilere ortak olunarak çanak mı tutulmaya çalışılıyor. Paralel üzerinden menfaat mi elde edilmeye çalışılıyor?" sorusunu gündeme getiriyor.

"PARASI VARSA ÖNCE SANİTAS'IN BORÇLARINI ÖDESİN"

Anakalp Hastanesi'nin Sanitas Anakalp olarak hizmet vermeye başlaması üzerine haber merkezimizle irtibata geçen bazı kişiler de Prof.Dr. Bünyamin Kaplan'ın Kayseri'nin adı emlakçı olmayan emlakçılarından olduğunu, çok sayıda arsa ve daire alıp sattığını, daire kırdırma olarak da tabir edilen, sıkışan müteahhitlerin 5-10 adet daireyi aynı anda değerinin altında satmak istediğinde başvurduğu kişilerden birinin Prof.Dr. Bünyamin Kaplan olduğunu belirterek, "Bünyamin Kaplan, Kozaklı'da termal otel yapan Ercan İnşaat İbrahim Düzçekiç'ten alacaklıydı. Düzçekiç ekonomik sıkıntıya düşünce, Kaplan Kozaklı'da ki Termal oteli alacaklarına karşılık Düzçekiç'ten 10 yıllığına kiraladı. Kozaklı'daki otelin adını Sanitas olarak değiştiren Kaplan burada çok sayıda kişiye borç taktı. Halen yüzbinlerce liralık borcu bulunuyor. Onlarca dairesi vardı sattı, buraya harcadı diye biliyoruz ama Sanitas Termal Otel başarısız bir proje olarak Düzçekiç gibi onu da ekonomik sıkıntıya soktu. Şu anda Trilyonlarca liraya hastane hissesi satın alacak parası yok, parası varsa önce piyasaya olan borçlarını ödesin" iddialarını ortaya attılar.

KAPLAN ÇİFTİ İLE İLGİLİ ŞOK ŞÜPHE

Bünyamin Kaplan'ın son dönemde ekonomik sıkıntı içerisinde olduğu birçok çevrede konuşuluyorken, FETÖ/PDY soruşturması kıskacında olan Anakalp Hastanesi'ndeki hisseleri eşi Zeynep Aslan'ın adına nasıl almış olabileceği ile ilgili de şok edici yorumlar yapılıyor.

Kaplan'ın siyasi çevresini kullanarak Anakalp'in SGK ile iptal edilen anlaşmasını geri açtırmayı taahüt ederek hastanede Kırman'ın ortaklarına sattığı hisselerini para ödemeden almış olabileceği iddiası sağlık camiasında çalkalanıyor.

İSKENDERPAŞA CEMAATİ KAYSERİ TEMSİLCİSİ

Yeni Şafak Gazetesi yazarlarından Yusuf Kaplan'ın da kardeşi olan Bünyamin Kaplan'ı yakından tanıyan kişiler, Kaplan'ın FETÖ'cü olmadığını ancak hükümete de yakın olmadığını belirterek, "Bünyamin Kaplan, Esat Coşan'ın oğlu Nurettin Coşan'ın başında olduğu İskenderpaşa Cemaati'nin Kayseri'de ki temsilcisi konumundadır." bilgisini veriyor.

Kaplan'ın Anakalp Hastanesi'ni FETÖ/PDY soruşturmasından nasıl kurtardığı, hisseleri devralırken gerçekten de bedel ödeyip ödemediği soruları cevap bekliyor...