Anakalp Hastanesi'ne ne oldu?

Anakalp Hastanesi'ne ne oldu?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Doktorlar başka hastanelerde çalışmaya başladı, cihazları satıldı...
ANAKALP KENDİLİĞİNDEN KAPANDI
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında SGK ile anlaşması iptal edilen 3 sağlık kuruluşundan 2'si OHAL kararnamesi ile kapatılırken Anakalp Hastanesi kapatılmamıştı. SGK ile yeniden anlaşma sağlayamayan Anakalp Hastanesi, zarar ettiği gerekçesiyle hastane yöneticileri tarafından kapatıldı.
Bilindiği gibi, 17/25 Aralık sonrasında yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kayseri'den 3 sağlık kuruluşunun SGK ile anlaşması feshedilmişti. 
Kayserigöz, Hacettepe Fizik Tedavi ve Tıp Merkezi ile Anakalp Hastanesi'nde SGK ile anlaşmalar iptal edilince 3 hastanenin de adı paralel yapıyla anılan ortakları hisselerini devrederek bu sağlık kuruluşlarından ayrıldı.
Buna rağmen 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Kayserigöz Hastanesi ile Hacettepe Fizik Tedavi ve Tıp Merkezi kapatılarak ruhsatları iptal edildi. Kayserigöz Hastanesi'nin binası ise Kamu Hastaneleri Birliği'ne devredildi.
2 sağlık kuruluşu ruhsatları iptal edilerek kapatılırken Prof.Dr. Bünyamin Kaplan'ın eşi Zeynep Kaplan'ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Anakalp Hastanesi kapatılmadı, bu durum kamuoyunda eleştirileri de beraberinde getirmişti.
Anakalp'in hastane ruhsatıyla ilgili iptal ve kapatma olup olmayacağı merak konusu iken hastane, yönetimin aldığı kararla kendiliğinden kapandı.
Konuyla ilgili görüşünü aldığımız Prof.Dr. Bünyamin Kaplan, SGK onayı için 17-18 Temmuz tarihlerinde olumlu sonuç almayı beklediklerini ancak 15 Temmuz darbe girişiminin ardından sonuç alamaz hale geldiklerini belirterek, "SGK anlaşması yeniden yapılamayınca hastane hergün zarar ediyordu. Eşimin yönetim kurulu başkanı olduğu hastane faaliyetlerine son verme kararı aldı. Ekip fiili olarak tamamen dağıldı. Doktorlar başka hastanelerde çalışmaya başladı. Cihaz ve ekipmanların bir kısmını sattık geriye kalan bir kısmını satacağız. Hastane ruhsatı kaldı elimizde. Hastane binası zaten kiralık olarak hizmet veriyordu. Orada hastane faaaliyeti sona erdi. İleride ne olur bilmiyorum, 6 ay 1 sene içerisinde SGK ile olumlu bir sonuç alabilirsek hastane ruhsatımızla içerisinde Onkoloji bölümünün de olduğu bir hastane olarak hizmet verebiliriz." dedi.