'Alpaslan kapıları açmış, Atatürk ise tescillemiştir'

İyi Parti önceki dönem Büyükşehir Belediye Meclisi Gurup Başkanvekili aynı zamanda TBMM 28. Dönem İyi Parti Kayseri Milletvekili adayı Kazım Yücel, Türklere Anadolu'nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi'nin 952'nci ve Büyük Taarruz Zaferi Haftası'nın 101'inci yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı. Detaylar Kayseri Olay'ın, Kayseri haberinde.

'Alpaslan kapıları açmış, Atatürk ise tescillemiştir'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İyi Partili Kazım Yücel, Zaferi'nin 952’nci ve Büyük Taarruz Zaferi Haftası'nın 101'inci yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.  Yazılı bir mesaj paylaşan Kazım Yücel, "26 Ağustos 1071 ve 1922. Farklı tarihlerde meydana gelen ve aynı gün olan iki destan tarihimizde dönüm noktaları olmuştur. 1071'de Sultan Alparslan'ın sayıca üstün olan kuvvetlere karşı kazandığı şanlı zafer Anadolu'nun kapılarının sonuna kadar Türklere açmıştır. 1922 yılında ise Anadolu'nun işgal altında olduğu ve yokluk içerisinde var olma mücadelesi veren şanlı Milletimizin Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde vatan topraklarını düşmandan temizlemiştir. Kapıları açan Sultan Alparslan Anadolu Türk Yurdu olacak derken Atatürk ise bunu tescillemiş ve Türk Milleti esaret altında yaşayamaz demiştir." dedi.

Yücel, "Türklerin şanlı tarihinin milletimizin her ferdi tarafından özümsenmeli ve tarihimize her daim sahip çıkmalıyız. Selçuklu da biziz, Osmanlı da biziz, Türkiye Cumhuriyeti de biziz. Biz büyük Türk milletiyiz. Türk Milletinin gereksiz tartışmalardan uzak kalması ve zaferlerini doyasıya kutlaması lazım. Bu duygu ve düşünceler içerisinde, başta Büyük Komutan Sultan Alparslan ve Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Milletimizin Zafer Haftası ve Malazgirt Zaferimizi kutluyorum" şeklinde sözlerini bitirdi.