Ali dağının çilesi bitmiyor! Peki şimdi ne yapılıyor?

Geçmişte verilen imar ruhsatları ile çevre zulmü yaşayan ve bu konudaki tartışmaların ana gündem maddesi olan Ali Dağı'na bu kez ne yapılıyor? 

Ali dağının çilesi bitmiyor! Peki şimdi ne yapılıyor?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Geçmişte verilen imar ruhsatları ile çevre zulmü yaşayan ve bu konudaki tartışmaların ana gündem maddesi olan Ali Dağı’na bu kez ne yapılıyor? 
 
Ali Dağı çevresinde ortaya çıkan imar hareketliliği ve yapılaşma uzun süreden beri tartışmaları beraberinde getiriyor. Dağ çevresinin imara açılmaması ve aynı zamanda verilen ruhsatlarla ilgili Talas Belediye Meclisi’nde muhalefetin ısrarı sürerken Koronavirüs mücadelesinin ilk gündem maddesi olduğu şu günlerde, dağda iş makinelerinin hummalı çalışması dikkat çekti. CHP İl Başkan Yardımcısı Niyazi Ünalmış, ortaya çıkan tabloya tepki gösterdi ve “Yine doğaya zarar veren yapılaşma mı var?” diye sordu. 

Dağda yürüyüş alanının başladığı noktada yapılan çalışma akıllarda soru işaretleri bıraktı. Çalışma yapan işçilerin de, duyarlı vatandaşların “Burada ne yapıldığı?” yönündeki sorusuna, “Paraşüt alanı ile ilgili bir şey yapılacak?” yanıtı verilerek, geçiştirdikleri belirtildi. Diğer yandan dağın önceki ve sonraki hali ile ilgili ortaya çıkan fotoğraf ise, Başkan Mustafa Yalçın’ın, “Ali Dağı’ndaki durum bizi de rahatsız ediyor, ama bir şey yapamıyoruz” sözlerini akıllara getirdi.
Yürüyüşçülerin en fazla tercih ettiği noktalardan olan Ali Dağı’nda ortaya çıkan tablo akıllarda soru işaretleri bıraktı. Dün yürüyüş için dağa çıkmak isteyen bazı vatandaşlar, yürüyüş alanının başlangıç noktasındaki iş makinelerini görünce şaşırdı. Dağın eteklerinde gerçekleştirilen çalışma, tepkileri de beraberinde getirdi. Koronavirüs nedeniyle herkesin evine çekildiği bir dönemde sürdürülen çalışmanın içeriğinde ne olduğunu merak eden duyarlı vatandaşlar, “Ali Dağı yine imara mı açılıyor?” sorusunu yöneltti. Bölgede çalışma yapan işçilerin ise, “Ne yapıldığı” sorusuna “Paraşüt alanı ile ilgili” şeklinde yanıt vererek, soruyu geçiştirdikleri ifade edildi. 

'NEFES ALINACAK YERLER YOK EDİLİYOR'

CHP İl Başkan Yardımcısı Avukat Niyazi Ünalmış, yıllardır dağda yürüyüş yaptığını ve son yıllarda Ali Dağı doğasının bozulduğunu belirtti. Ünalmış, “Ne yazık ki Ali Dağı’nın birçok bölgesi imara açıldı. Her geçen gün bozulan Ali Dağ ve çevresinde yaptığımız yürüyüşte de dağın eteğinde bulunan yürüyüş başlangıç alanında yeni bir çalışma yapıldığını gördük. İş makineleri ile çalışma yapılıyor. Bazı Meclis üyelerine sordum durumu ve onları da net bilgisi yoktu.  Yine ağaçlar, doğa zarar gördü. Koronavirüs nedeniyle herkesin evde olduğu bir dönemde böyle bir çalışmanın neden yapıldığı anlaşılmış değil. Kamuoyuna yeterince bilgi verilmiş değil. Doğayı korumamız gerektiği halde, doğaya zarar verilmeye devam ediliyor. Ali Dağı şehrin akciğeri olması gerekirken, ne yazık ki yıllardır nefes alınacak yerler de bu yapılaşmalarla yok ediliyor” ifadelerini kullandı. 

YALÇIN: BİZİ DE RAHATSIZ EDİYOR, AMA Bİ RŞEY YAPAMIYORUZ

Diğer yandan Ali Dağı’ndaki görüntü akıllara bu konuda sık sık dert yanan ve kendinden önceki döneme atıfta bulunan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın başkanlık koltuğuna oturduğu ilk günlerde yaptığı bazı açıklamaları getirdi. Ali Dağı eteklerindeki yapılaşma konusunda dert yanan Yalçın, “Geçmiş dönemde verilmiş ruhsatlar var. Orası bizi de rahatsız ediyor, ancak özel mülk ve özel mülk olduğu içinde bir şey yapamıyorsunuz.” ifadelerini kullanmıştı.  Haber: Cafer ZENGİN