'Akkışla'da da israfın, talanın bini bin para!'

Akkışla Belediye Başkanı Mustafa Dursun'un, belediyenin borcunu billboarda asmasına ilk yorum Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Aşkın Genç'ten geldi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

'Akkışla'da da israfın, talanın bini bin para!'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

31 Mart 2024 yerel seçimlerinin ardından AK Parti’de olan Akkışla Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) geçti. Seçilen birçok belediye başkanı ise nasıl bir ekonomik tablo devaldığını kamuoyu ile paylaşmaya başladı. Bu çerçevede Akkışla Belediye Başkanı Mustafa Dursun da Akkışla Belediyesi’nin mali tablosunu çıkartarak vatandaşlara duyurdu. Başkan Dursun, billboardlarla yaptığı duyuruda, ’01.04.2024 tarihi itibariyle Akkışla Belediyesi’ni 17.711.899  –on yedi milyon yedi yüz on bir bin sekizyüz doksandokuz- TL borç ile devraldık.’ ifadelerine yer verdi.

'Akkışla'da da israfın, talanın bini bin para!'

Dursun’un bu hareketinin ardından ilk yorum CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç’ten geldi. Milletvekili Genç, Akkışla’da israfın üst düzeyde yapıldığını ifade etti. Genç, “Akkışla Belediye Başkanımız Mustafa Dursun, belediyenin borcunu billboarda astı, mal varlığını da belediyenin girişine. Toplam borç 17 milyon 711 bin 899 TL! AKP’den kazandığımız birçok belediyede olduğu gibi Akkışla’da da israfın, talanın bini bin para! Halkın parasını çarçur etmeyi kendilerine hak görüyorlar.” dedi. 

“Bu israf düzeni artık sona erdi.” diyen Genç açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Belediye başkanlarımız, belediyenin kasasındaki her kuruşu halk için harcayacak. Harcadıkları her bir kuruşun hesabını verecek, hayali projelere değil vatandaşın sorunların bütçe ayıracaklar.”