Akar'dan sert eleştiri: Bu ifade özgürlüğü değil

İsveç'in başkenti Stockholm'de dün bir caminin önünde Kur'an-ı Kerim yakıldı. Olaya ilişkin bir tepki de AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar'dan geldi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Akar'dan sert eleştiri: Bu ifade özgürlüğü değil
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İsveç’te polis, Kurban Bayramı’nın ilk gününde provokatif bir eyleme imza attı. İsveç polisi, başkent Stockhlom’de bir caminin önünde Kur’an-ı Kerim yakma eylemine izin verdi. İsveç polisinin bu izni İsveç Yüksek Mahkemesi’nin iki hafta önce Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını yasaklayan kararı iptal etmesinin ardından geldi. İsveç’e tepkiler çığ gibi büyürken bir açıklamasa TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar’dan geldi. 

Akar açıklamasında sert söylemlere yer verdi. “İsveç'te hem de bir cami cephesi milyarlarca Müslümanın kutsal kitabı Kuran-ı Kerim'e karşı işlenen alçak saldırıyı sonucunda kınıyorum, lanetliyorum.” diyen Akar, konuşmasına şöyle devam etti; “Nefretle sürdürülüp şiddete dönüşen ve hiçbir şekilde ifade özgürlüğü olarak görülemeyecek bu eylemler; Ötekileştirme, milyarlarca insan inancı hürriyetini muhafazayı amaçlı, engizisyon uygulamalarını çağrıştıran ağır bir insan haklarına ilişkin ve saldırgan İslam düşmanıdır. Bu tür provokatif davranışlar, söylemler, açıklamalar hem uluslararası açıklamalar hem de tüm insanlık unsurlarını çok tehlikeli olup toplumlar arası uyum ve huzurun boyutlarına ulaşabilir. İsveçli yetkili kişi, birim ve kuruluşlar bu menfur eylemi gerçekleştiren alçaklardan otomatik olarak hesap sormalı benzer muhafazaların tekrarlanmaması için gerekli tedbirleri alarak kanatların göçmenlerin sağlamalı ve muhafaza koruyucusudur.”