AK Partili vekillerden sert tepki

İsveç'te skandalların ardı arkası kesilmiyor. Kurban Bayramı'nın birinci gününde İsveç polisi, cami önünde bir şahsın Kur'an-ı Kerim yakmasına izin verirken, provokatöre taş atmaya çalışan kişiyi ise yaka paça gözaltına aldı. AK Parti Kayseri Milletvekillerinden de olaya ilişkin sert tepkiler geldi. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde

AK Partili vekillerden sert tepki
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

NATO'ya katılmak için Türkiye'nin onayını bekleyen İsveç'te skandallara bir yenisi daha eklendi. Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maketinin asılması ve Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasına izin veren İsveç hükümeti, bir kez daha tepki çeken bir karara imza attı.

Kurban Bayramı'nın birinci gününde İsveç polisi, cami önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasına izin verdi. Saat 14.30'da bir kişi caminin önünde üzerine jambon koyduğu Kur'an-ı Kerim'i yaktı. Müslümanların kutsal kitabının yakıldığı skandal olayı yaklaşık 200 kişi takip etti.

Provokatöre kalabalık içinden tepkiler yükseldi. Bir kişi, Kur'an-ı Kerim'i yakan kişiye taş atmak istedi. İsveç polisi, şahsı yaka paça gözaltına alarak alandan uzaklaştırdı.

Olaya ilişkin Kayseri’den de tepkiler gecikmedi. AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler ve Sayın Bayar Özsoy saldırıyı kınadı. 

Böhürler, “İsveç Yüksek Mahkemesinin Kurban Bayramı’nda bir cami önünde Kur'an-ı Kerim'i yakmak için yapılan başvuruya onay vermeyi lanetliyor, nefret suçlarını normalleştiren bu tavrını harekete geçirerek kınıyorum. İsveç makamlarını bu saldırıların önüne geçilmesi için sorumlu davranmaya davet ediyorum.” dedi. 


Özsoy, ise paylaşımında, “Kurban Bayramı'nın ilk gününde; İsveç'teki kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim'e karşı yapılan aşağılık saldırıyı Lanetleniyorum. Kutsal değerlerimize hakaret eden bu İslam düşmanı kışkırtıcı eyleme izin verilmesini hiçbir şekilde kabul etmiyoruz.” ifadelerini kullandı.