AK Partili vekilin Asgari Ücretle sınavı!

Önce 'Asgari ücrette artış olması gerektiğini' düşündüğünü ifade eden Nergis, Çalışma Bakanı Bilgin'in, 'Ek zam gündemimizde yok' sözlerinin hatırlatılması üzerine 'Şimdi bilemiyorum. Ben de bir yapılacak diye duydum… Yani şu anda piyasa koşulları belli olmuyor. İyiye doğru gidecek inşallah yaz sezonunun da gelmesiyle. Bir düşüşte yaşanabilir. Dolayısıyla ihtiyaçta kalmayabilir' ifadelerini kullandı. Ortaya çıkan bu tablo 'AK Partili Nergis'in asgari ücrete ek zam sınavı' dedirtti.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
AK Partili vekilin Asgari Ücretle sınavı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis’in, katıldığı bir TV programında asgari ücrete ek zam konusundaki açıklamaları dikkat çekti. Önce “Asgari ücrette artış olması gerektiğini” düşündüğünü ifade eden Nergis, Çalışma Bakanı Bilgin’in, “Ek zam gündemimizde yok” sözlerinin hatırlatılması üzerine “Şimdi bilemiyorum. Ben de bir yapılacak diye duydum… Yani şu anda piyasa koşulları belli olmuyor. İyiye doğru gidecek inşallah yaz sezonunun da gelmesiyle. Bir düşüşte yaşanabilir. Dolayısıyla ihtiyaçta kalmayabilir” ifadelerini kullandı. Ortaya çıkan bu tablo; “AK Partili Nergis’in asgari ücrete ek zam sınavı” dedirtti.

HÜKÜMETTEN DE ÖYLE BİR AÇIKLAMA GELDİ DİYE HATIRLIYORUM! SANKİ AĞUSTOS GİBİ OLABİLİR
Asgari ücretin enflasyona yeni düştüğü yönündeki soruya da yanıt veren AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, asgari ücrete ek zam tartışmalarıyla ilgili olarak, “Hükümet bunu değerlendiriyordur. Mutlaka özel sektörle bu konu değerlendirilecektir. Ben de asgari ücrette artış olması gerektiğini düşünüyorum. Sanki Temmuz, Ağustos gibi sanırsam bakanımız da öyle bir açıklama yaptı sanıyorum veya hükümetten de öyle bir açıklama geldi diye hatırlıyorum. Sanki Ağustos gibi olabilir” yanıtını verdi. 

BAKAN’IN AÇIKLAMALARI HATIRLATILDI…
Nergis’e programdaki bu sözlerini ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in bir süre önce yaptığı “Asgari ücrete ek zam gündemimizde değil” yönündeki açıklamaları hatırlatıldı. 

NERGİS: ŞİMDİ BİLEMİYORUM! BEN YAPILACAK DİYE DUYDUM
Bunun üzerine Nergis, “Şimdi bilemiyorum. Ben de bir yapılacak diye duydum. Ondan sonra evet, evet… Yani şu anda piyasa koşulları belli olmuyor. İyiye doğru gidecek inşallah yaz sezonunun da gelmesiyle. Bir düşüşte yaşanabilir. Dolayısıyla ihtiyaçta kalmayabilir. Tabi bu asgari ücretin paydaşları var. Yani sadece devlet tek başına karar vermiyor. Özel sektör, neticede bu devletin cebinden çıkmıyor. Haliyle özel sektörü de karşınıza alıp, onlarla da bir çalışma yapmak gerekiyor.  Şu an bilemiyorum, ama ihtiyaç olursa bu değerlendirilir, düşünülür. Ona göre hareket edilir” ifadelerini kullandı.