AK Partili vekil, Bakanların peşini bırakmıyor!

AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, Bakanların peşini bırakmıyor. Çopuroğlu, Kayseri için bir bakanın kapısını daha çalarak, yerinde talepte bulundu. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

AK Partili vekil, Bakanların peşini bırakmıyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, Kayseri'nin sorunlarını Bakanlara yerinde iletmeye devam ediyor. Çopuroğlu, bu kapsamda bir Bakan'ı daha ziyaret ederek, görüştü ve talepte bulundu. Çopuroğlu daha öncede Adaleti Turizm ve Sağlık Bakanlarını ziyaret ederek, taleplerde bulunmuştu. 

Çalışma Bakanı'ndan TYP talebi!

Bu kez de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Prof. Dr. Sayın Vedat Işıkhan'ı ziyaret eden AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, "Toplum Yararına Programlar (TYP) ile alakalı talebimizi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Prof. Dr. Sayın Vedat Işıkhan’a ilettik. Şehrimiz adına Bakanımıza ilgilerinden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi. Peki Toplum Yararına Programlar ne demek?

AK Partili vekil, Bakanların peşini bırakmıyor!

"Toplum Yararına Programlar, Afet, salgın ve acil durumlar gibi mücbir sebeplerle işsiz kalmış kişilerin çalışma disiplinlerini ve alışkanlıklarını koruma amacı taşıyan programlar" diye tanımlanıyor. 

TYP de çalışanlar ne iş yapar?

Toplum Yararına Program (TYP) olarak bilinen uygulama ile Türkiye'de kura ile istihdam edilen vatandaşlar 9 ay süreyle okul temizliği, ağaç dikimi ile çevre düzenlemesi gibi işlerde sağlanan geçici süreyle çalışıyor.