AK Partili isimden Kayseri'de AK Parti ile MHP seçimlere ayrı girebilir iması!

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'in sözleri yerel seçimlerde AK Parti ile MHP'nin Kayseri gibi bazı illerde ayrı listelerle yarışabileceğini gündeme getirdi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

AK Partili isimden Kayseri'de AK Parti ile MHP seçimlere ayrı girebilir iması!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti’nin önemli isimlerinden AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’in yerel seçimlerle ilgili sözleri kafaları karıştırdı. TBMM’de gazetecilerle bir araya gelen Güler, yerel seçimlerle ilgili olarak, “Biz belediyecilik hizmetlerini öne çıkartacağız. AK Parti, CHP belediyeciliği var. Millet kıyaslasın. Adaylar da bunun üzerine yarışsın. Yeni dönemde neyi vaat ediyorsunuz? İstanbul’un eksikleri nelerdir? Şu anda İstanbul’un trafik yoğunluğu, yüzde 46’lara düşürmüştük, yüzde 70’lere çıktı. Bu şehirler bizim göz bebeğimiz. Belediyeciliği kim ileri taşıyacaksa, onun yanında duracaksın” diye konuştu.
Yerel seçimlerde ittifakla ilgili de Güler, “Sivas, Erzincan, Kayseri gibi MHP ve AK Parti ayrıştığında, yarı yarıya aldığında yüzde 30’luk bir dilim rahatlıkla kazanabiliyorsunuz. Belki Sivas’ta CHP’nin hiç hükmü yok. Yüzde 15-16 oy alır. Orada MHP ile AK Parti yarışabilir” yönündeki sözleri AK Parti ve MHP’nin güçlü olduğu Kayseri’de de ayrı listelerle yarışa girebilecekleri şeklinde yorumlandı.