- Haberler
- Siyaset
- AK Partili Elitaş'ın asgari ücret açıklaması gündem oldu! Herkes bu açıklamayı konuşuyor
AK Partili Elitaş'ın asgari ücret açıklaması gündem oldu! Herkes bu açıklamayı konuşuyor
AK Parti'nin Kayserili Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, 'Refah seviyesi çok yükseldi. 2026 yılındaki hayat standardına göre 28 bin lira asgari ücret düşük' açıklamasıyla gündem oldu. Elitaş, fon krizi ile ilgili de konuştu.
AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, gündemdeki konularla ilgili açıklama yaptı. Kayserili Elitaş, tartışmaları beraberinde getiren fon soruşturmasıyla ilgili, ‘Tayyip Erdoğan bu işe el attı. İnşallah gereğini yapacak. Kim varsa bizden yapanlar hesap verecek' dedi.
Partisinin İstanbul Başakşehir'de gerçekleştirdiği ‘Türkiye Yüzyılı Buluşmaları’ programında konuşan Elitaş, asgari ücretle ilgili de partililerine seslendi. Elitaş'ın İstanbul'daki programında AK Parti Kayseri eski Milletvekili Yaşar Karayel de yanında yer aldı.
‘Vatandaşa karşı çıkmayın, Haklısın deyin’
Elitaş, şunları söyledi: 2026 yılındaki hayat standardına göre 28 bin lira asgari ücret düşük. Vatandaş şikayet ettiğinde 'Yok öyle değil, senin bildiğin gibi değil. Şu oluyor, bu oluyor' diye itiraz etmeyin. Vatandaşa karşı çıkmayın, 'Haklısın' deyin. 'Sen çok iyi durumdasın' diye ikna etmeye gayret etmeyin. Çünkü haklı vatandaş.
‘Refah seviyesi çok yükseldi’
‘Hayat pahalılığı arttı. Refah seviyesi çok yükseldi. 2026 yılındaki hayat standardına göre 28 bin lira asgari ücret düşük’ diyen Elitaş, ‘Çünkü o hayat standardını biz AK Parti olarak fakir ülkelerin sınıfındaki vatandaşlarımızı karşılaştırarak değil, orta halli ama çok zengin ülkelerle de değil, bizden bir tık daha üstteki ülkelerin vatandaşının hayat standardıyla eş tutmak mecburiyetindeyiz. Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının, AK Parti iktidarının bu millete verdiği konforu geri almak bize yakışmaz’ dedi.
Elitaş'tan birlik mesajı
‘Başakşehir İlçe Başkanlığımızda teşkilat mensuplarımızla bir araya gelerek istişare ve değerlendirme toplantımızı gerçekleştirdik’ diyen Elitaş, ‘Birlik ve beraberlik içerisinde yürüttüğümüz çalışmalarımızı değerlendirdiğimiz toplantımızın teşkilatımız, milletimiz ve memleketimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum’ ifadelerini de kullandı.


