AK Partili başkan kimden özür diledi?

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, yaptığı açıklama ile dikkatleri üzerine çekti. Başkan Öztürk açıklamasında, kimden ya da kimlerden özür diledi? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
AK Partili başkan kimden özür diledi?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

31 Mart yerel seçimleri geride kalırken Kayseri’de siyaset fazlasıyla hareketli günler geçirdi. Kentte başkan adayları bir yandan vatandaşlarla bir araya geldi bir yandan projelerini açıkladı. Siyaset arenasında bazı süreçlerde ise tansiyonlar yükseldi. Başkan adayları kimi zaman tatlı kimi zamansa sınırları zorlayan tartışmalar yaşadı. Siyasi çekişmelerin yoğun olduğu seçim süreci geride kalırken Kayseri’de 5 ilçe Cumhur İttifakı’ndan diğer partilere geçti. 

AK Parti’nin en çok oy alması beklenen Yahyalı ilçesinde de seçim sürecinde zaman zaman ipler gerildi, tartışmalar yaşandı. Seçim geride kaldı başkan çalışmalarına çoktan başladı. Yeniden başkan seçilen Esat Öztürk ise seçim sürecine ilişkin ise önemli açıklamalarda bulundu. 

AK Partili başkan kimden özür diledi?

‘Hepimiz Yahyalı için yapıyoruz’

İlçede Alfalt Plenti Tanıtım programına katılan Başkan Öztürk, birlik beraberlik mesajı verdi. Siyasi partilerden hiç birini ayırt etmeden hepsini tanıtım programına davet ettiklerini söyleyen Öztürk, “Yahyalı’da birlik beraberlik görüntüsü olsun. İnsanlarımız bu tablodan mutlular. 31 Mart seçimlerini geride bıraktık. Önümüzdeki 5 yıl bütün meclis üyelerimizle birlikte bu ilçeye hizmet etmenin derdinde olacağız. Hepimiz siyaseti Yahyalı için Yahyalı’ya hizmet için yapıyoruz.” ifadelerini kullandı. 

AK Partili başkan kimden özür diledi?

‘Allah bizi affetsin belki kul olmamızın bir gereği’

Zaman zaman eleştirilere maruz kaldıklarını aktaran Öztürk, seçim süresinde üzdüğü kim varsa hepsinden özür diledi. Öztürk açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Tenkite açığız, açıkta olmalıyız. Bir takım tenkitleri hazmetmeliyiz. Bu makama sahip olan insanlar azimli olacak birazda hazımlı olacak. Bazen canımız sıkılıyor bu da kuluz ama özellikle ve özellikle altını çizerek şunu söylüyorum; ben seçim sürecinde eğer üzdüğümüz bir Allah kulu varsa veya üzdüğümüz bir dostumuz varsa ben peşinen onlardan özür diliyorum. Allah bizi affetsin belki kul olmamızın bir gereği. 41 mahalle muhtarımızla buradaki siyasi partilerimizin başkanlarıyla, yöneticileriyle kucaklaşarak inşallah bundan sonra Yahyalı için çalışacağız.”