AK Partili Ataş'tan 29 Ekim'de savunma sanayisi vurgusu!

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi, Kayseri Milletvekili Dursun Ataş'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na özel mesaj yayımladı.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi, Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Cumhuriyetimizin 103. Kuruluş yıl dönümünü kutlamak amacıyla özel mesaj yayımladı. Cumhuriyet’in ilan edilmesini geleceğe taşıdığımız tarihî bir dönüm noktasıdır.


‘Büyük mücadeleyi Cumhuriyet’le taçlandırmıştır’

Ataş 29 Ekim tarihine özel yayımladığı mesajda,“Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Millî Mücadele kadrosu, milletimizin tarihinin en ağır şartlarından birinde büyük bir sorumluluk üstlenmiş; işgal altındaki vatan topraklarını yeniden bağımsızlığına kavuşturmuş ve bu büyük mücadeleyi Cumhuriyet'le taçlandırmıştır. Bugün Cumhuriyetimizi anlamak, yalnızca 1923'ü hatırlamak değil; o gün ortaya konulan bağımsızlık, egemenlik, kalkınma ve çağın gereklerinin üzerine çıkma iradesini geleceğe taşımaktır. Türkiye, geçmişte kendi savunma ihtiyaçlarının önemli bölümünde dışa bağımlı olduğu dönemlerden bugün kendi savaş gemisini, insansız hava araçlarını, helikopterlerini, hava savunma sistemlerini, zırhlı araçlarını ve savaş uçağını geliştiren bir ülke konumuna gelmiştir. Bu dönüşümün arkasında yalnızca teknolojik bir başarı değil, çok önemli bir devlet tecrübesi bulunmaktadır” dedi.

‘Mesele sanayi ve savunmada dünyanın öncü ülkeleri arasında yer almak’

Ataş Türkiye’nin gelişmiş ülkeler arasında öncü olmasının gerektiğine değinerek, “Bizim hedefimiz, güçlü ekonomisi, yüksek teknoloji kapasitesi, caydırıcı savunma gücü, nitelikli insan kaynağı ve etkin diplomasisiyle bölgesinde istikrar unsuru, dünyada itibarlı ve sözü dinlenen bir Türkiye'yi gelecek nesillere bırakmaktır. Artık mesele yalnızca gelişmiş ülkelerin seviyesine ulaşmak değil; bilimde, teknolojide, sanayide ve savunmada dünyanın öncü ülkeleri arasında yer almaktır. Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası, vatanımızın bütünlüğü ve milletimizin huzuru konusunda hiçbir tereddüde yer yoktur.” İfadelerini kullandı.

‘Bu millete faydalı olmak hepimizin sorumluluğu’

Ataş,Cumhuriyetimizi kuranların sahip olduğu cesaret, mücadele azmi ve bağımsızlık ruhu bugün de sizin damarlarınızda yaşamaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği o güçlü inancın gereği olarak, damarlarınızdaki asil kanda mevcut olan kudretin farkına varın. Hangi siyasi görüşten, hangi partiden, hangi düşünceden olursanız olun; bu ülkeye ve bu millete faydalı olmak hepimizin ortak sorumluluğudur” dedi.