AK Parti'nin kaybedenleri...

31 Mart yerel seçimlerinin yankısı sürüyor. Parti içlerinde muhasebeler yavaş yavaş yapılmaya başlamışken Kayseri'de AK Parti'nin oy oranındaki son durumu Gazeteci Osman Çiftci değerlendirdi. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

AK Parti'nin kaybedenleri...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye 31 Mart’ta sandık başına giderek tercihini yaptı ve 5 yıl boyunca görev yapacak isimleri belirledi. Seçimden ise sürpriz sonuçlar çıktı. Türkiye geneli Belediye Başkanlığında; CHP 35, AK Parti 24, DEM 10, MHP 8, Yeniden Refah Partisi 2, BBP 1, İYİ Parti 1 belediye başkanlığı kazandı.

Kayseri’de de seçimin ardından dengeler değişti. Büyükşehir belediyesi ve 16 ilçede Cumhur İttifakı’nın başkanları görev yaparken, 3 ilçede CHP, 1 ilçede İYİ Parti görevi devraldı. Resmi olmayan verilere göre CHP’nin kazandığı Pınarbaşı ilçesinde ise MHP’nin itirazları kabul edildi ve 2 Haziran’da yeniden seçime gitmesi kararlaştırıldı. 

Seçim sonuçlarının yankıları sürerken AK Parti’nin kalesi olarak bilinen Kayseri’de başkanların oyunda gözle görülür bir düşüş yaşandı. Peki kimin oyu ne kadar düştü? Gazeteci Osman Çiftci, bu sorunun yanıtını köşe yazısına taşıdı. 

Gazeteci Çiftci, AK Partili başkanların 2019 ve 2024 yıllarında aldıkları oy oranını karşılaştırdı. Çiftci’nin paylaştığı oranlar ise dikkat çekti. 

Yazısında, “Yüzdesel olarak en çok kim oy aldı, en az kim oy aldı? Yüzdesel olarak kim en çok oy kaybetti, kim en az oy kaybetti?” sorularının yanıtını veren Çiftci, “Bu veriler neyi ortaya koyar, AK Parti nasıl bir muhasebe yapar, bu verilere göre kimlerin önü açılır kimlerin siyasi geleceği tehlikeye girer bunu zaman gösterecek…” dedi. 
 

AK Parti'nin kaybedenleri...