AK Parti Milletvekili Nergis: Seçilecek Milletvekillerinin yeterliliği çok önemli!

AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, CHP'nin 'kadınların temsiliyet oranlarının artırılması, eşit temsil' amacıyla Meclis'e bir süre önce sunduğu, ancak AK Parti ve MHP oylarıyla reddedilen kanun teklifine ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı. Nergis, 'CHP'nin böyle bir önerisi oldu ama ben bunu doğru bulmuyorum' dedi.

AK Parti Milletvekili Nergis: Seçilecek Milletvekillerinin yeterliliği çok önemli!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulunan AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, CHP’nin popülist hareket ettiğini savundu. Nergis, “CHP’nin böyle bir önerisi oldu, ama ben bunu doğru bulmuyorum. CHP’nin kendi içinde uygulayamadıkları bir şeyi Meclis gündemine taşımaları,  aslında çok iyi niyetli ve çok gerçekçi değil. Burada popülist politika uygulanıyor. Kendi bünyelerinde başaramamışken, Meclis’e taşımaları çok da iyi niyetli değil” diye konuştu.
“CHP’nin biz düşünüyoruz, gündeme getiriyoruz ama iktidar partisi desteklemiyor” havası oluşturmaya çalıştığını öne süren Nergis,  “Kadın temsili önemli, ama seçilecek vekillerin yeterliliği çok daha önemlidir ” dedi.
“Kadın temsili noktasında sayının giderek artacağını ve iyi yolda olduğumuzu düşünüyorum” diyen Nergis, “AK Parti iktidarı döneminde kadınların istihdamı ile ilgili ciddi mesafe alındı. Kadın istihdamı yüzde 30’ları geçti. Bunun yanında 8 milyon üniversite öğrencisi bar. Kadınlar ve erkekler başa baş. Bu da gösteriyor ki eğitim alırken, yükseköğretimde de aileler tarafından artık kız çocuğu, erkek çocuğu ayrımı yapılmıyor. Bundan 20-25 yıl önce aileler erkek çocuklarını okutuyorlardı” ifadelerini kullandı.