AK Parti Milletvekili Nergis: Kayseri'de 75 vatandaşımız vefat etti!

AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, Meclis'te konuştu. Nergis, Kayseri'ye deprem felaketi sonrası yaklaşık 45 bin vatandaşın geldiğini söyledi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
AK Parti Milletvekili Nergis: Kayseri'de 75 vatandaşımız vefat etti!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et


AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili olarak Meclis’te konuştu. “Bütün ülkemizde olduğu gibi Kayseri'mizden de bölgeye yardımlar akmaktadır. Ayrıca ilimize intikal eden depremzede vatandaşlarımızla ilgili çalışmalar tüm imkânlar seferber edilerek yürütülmektedir” diyen Nergis, “Depremin ilk gününde Kayseri'de oluşturulan ayni yardım deposunda  toplanan yardımlar deprem bölgesi olan 11 vilayete ulaştırılmıştır. İlk etapta temel acil ihtiyaçları karşılamak üzere çadır, battaniye, su, gıda, kıyafet, temizlik ve hijyen ürünleri, yakacak, elektrikli ısıtıcı ve benzeri malzemelerden oluşan 650 tır yardım malzemesi sevk edilmiştir. Sayın Valimiz başta olmak üzere, Valiliğimize bağlı tüm müdürlüklerimiz, Kayseri Büyükşehir Belediyemiz, Melikgazi, Kocasinan, Talas, Hacılar, Develi, İncesu ve diğer belediyelerimiz tüm ekipleri ve imkânlarıyla depremin ilk anından itibaren Kahramanmaraş'a ilk ulaşanlar olmuş, hâlâ bölgenin yeniden kurulması için var gücüyle çalışmaktadırlar. Bu kapsamda altyapının tamamlanması, konteyner kentlerinin kurulması, esnafımız için konteyner çarşı kurulması, aşevi, ekmek fırını gibi çalışmalar yürütülmektedir. Ülkemizin dört bir yanından depremin yaralarını sarmak için yardım çalışmalarına ilk günden beri katkı sağlayan, maddi manevi destek sunan tüm STK’lerimiz kendi çabalarıyla ayni yardım, barınma, aşevi kurulması ve benzeri birçok alanda bölgede görev yapan idarecilerimizle organize olmuş vaziyette devlet-millet el ele devam ettirmektedirler. Destek sunan tüm vatandaşlarımıza da şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu. 
10.403 DEPREMZEDE VATANDAŞIMIZIN AYNİ YARDIM TALEPLERİ KARŞILANDI
Resmî kayıtlara göre, deprem bölgesinden Kayseri’ye şubat ayı sonu itibarıyla toplam 45 bine yakın vatandaşın geldiğini ifade eden AK Partili Vekil Nergis,  “Bu kişilerden 10 bin kadarı KYK yurtlarında, kamu misafirhanelerinde, oteller, muhtelif kamuya ait yerlerde barınmaktadırlar; 34 bin civarında kişi de yakınlarının yanında ve kendi imkânlarıyla yerleştikleri konutlarda ikamet etmektedirler. Gerek KYK yurtlarında gerekse kendi imkânlarıyla yerleştikleri konutlarda depremzede vatandaşlarımızın talepleri valiliğimiz ve kaymakamlığımıza bağlı sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları, yerel yönetimler, STK’ler ve hayırsever vatandaşlar tarafından karşılanmaya çalışılmaktadır. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvuran 10.403 depremzede vatandaşımızın ayni yardım talepleri karşılanmış, ayrıca nakdi yardım talebinde bulunan 3.498 ailenin başvuruları değerlendirilerek 3 milyon TL nakdi yardım sağlanmıştır” dedi.
AK Parti Milletvekili Nergis: Kayseri'de 75 vatandaşımız vefat etti!
VEFAT EDEN 75, TABURCU OLAN 8.253 VATANDAŞIMIZ BULUNMAKTADIR
“Şehrimizde depremin ilk gününden bugüne kadar 9 bin depremzede hasta kabulü yapılmıştır” diyen Nergis, “Hastanede serviste 373 kişi, yoğun bakımda 138 kişi olmak üzere toplam 511 hasta yatarak tedavi görmektedir. Vefat eden 75, taburcu olan 8.253 vatandaşımız bulunmaktadır. Deprem bölgesinden ilimize sosyal hizmetler kapsamında 280 ağır engelli depremzede vatandaşımız getirilerek özel ve resmî bakım merkezlerine yerleştirilmiştir. Psikososyal desteğe Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde ilimizde kamu kurumları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının da katkılarıyla devam edilmiş olup bu kapsamda toplam 9.785 depremzede vatandaşımıza destek sağlanmıştır. Deprem nedeniyle eğitimlerine Kayseri’de devam etme kararı alan öğrencilerin nakil işlemleri tamamlanmış olup nakil olan öğrenci sayısı 5.422 olarak gerçekleşmiştir. Nakil olarak gelen öğrencilerin kitap, kırtasiye, çanta gibi ihtiyaçları da karşılanmaktadır. Hükûmetimiz tarafından depremden etkilenen 1 milyona yakın vatandaşımıza 10’ar bin lira ödeme yapıldı, hak sahipleri için taşınma yardımı olarak 15’er bin lira, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına acil ihtiyaçları için 100’er bin lira ödenmektedir. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın vergiden sigortaya, banka borcundan kredi ödemesine kadar pek çok yükümlülüğü ertelenmiştir. Bölgeye özel kredi destekleri yanında depremin ülke ekonomisine etkisini azaltacak ilave kaynakları devreye konulmuş, sadece kamu bankalarımızın bölgeye  destekleri 80 milyar lirayı bulmuştur. Çiftçilerimizin yıl içinde dağıtılan destekleme ödemeleri hızla nakdî olarak yapılmaktadır. Hayvan kayıplarının telafisi için çalışılmaktadır. Türkiye İş Kurumu vasıtasıyla 20 bin vatandaşımızın Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında istihdamına başlanmıştır. Vatandaşlarımız için kalıcı konutların temelleri atılmış olup, en acil şekilde yaraları sarma gayretimiz devam etmektedir. Bu zor zamanda, depremden etkilenen halkımızın acısını sarmak adına elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Milletimizin desteğiyle 6 Şubat depreminin izlerini kısa sürede inşallah sileceğiz” şeklinde konuştu. 
AK Parti Milletvekili Nergis: Kayseri'de 75 vatandaşımız vefat etti!