AK Parti Kayseri Millletvekili 1. sıra Adayı Mehmet Özhaseki Oldu!

AK Parti Kayseri Millletvekili 1. sıra Adayı Mehmet Özhaseki Oldu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Ak Parti'nin 27. dönem Kayseri milletvekili 1. adayı Mehmet Özhaseki oldu. Mehmet Özhaseki kimdir? İşte 27. dönem Kayseri milletvekili 1. Adayı Mehmet Özhaseki'nin hayatı...

 Mehmet Özhaseki’nin Siyasi Hayatı

1957 yılında Kayseri’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kayseri’de tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümü’nü kazandı. Ancak o günlerde Türkiye'ye hakim olan siyasi şartlar sebebiyle buradaki eğitimini yarıda bırakmak zorunda kaldı. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı. Buradan mezun olduktan sonra, Avukatlık stajını Kayseri Adliyesi’nde yaptı. Ancak avukatlık mesleğini icra etmedi. Tekstil üzerine faaliyet yürüten aile şirketinin başına geçti. 1994 yılına kadar ticaret hayatının içinde aktif olarak yer aldı. 1980 sonrasında sosyal amaçlı faaliyetler yürüten bir çok vakıf/derneğin kuruluşuna öncülük etti. Bunlardan bir tanesi Kayseri’de ilk defa aşevi faaliyetlerinin başlatılmasıdır. Bir diğeri ise, öğrencilere karşılıksız burs temini ile kış aylarında dar gelirliler için yakacak fonu gibi hayır faaliyetleri oldu. 27 Mart 1994 mahalli seçimlerinde Melikgazi Belediye Başkanlığı’nı kazandı. 23 Haziran 1998 tarihinde Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yapılan seçimle Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na getirildi.

Mehmet Özhaseki, 1994 yılında Melikgazi Belediye Başkanı, 1999 , 2004, 2009 ve 2014 yıllarında yapılan yerel seçimlerde Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı olarak üst üste seçildi.  2004-2011 yılları arasında Tarihi Kentler Birliği'nin 7 yıl başkanlığını yaptı. Özhaseki, Ak partiden milletvekilliği adaylığı için 10 Şubat 2015 tarihinde büyükşehir belediye başkanlığından istifa etti.

Mehmet Özhaseki, 25. ve 26. Dönem Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Kayseri Milletvekili olarak meclise girdi. 24 Mayıs 2016 tarihinde Binali Yıldırım tarafından kurulan 65. Türkiye Hükümeti'nde Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak atandı.

Özhaseki, Evli ve 4 çocuk babasıdır.