AK Parti Kayseri eski Milletvekili, İYİ Parti'den aday adayı oldu…

AK Parti'de, özellikle Suriyeliler'e yönelik yaptığı bazı eleştiriler sonrasında ihraç edilen Kayseri eski Milletvekili Prof Dr Pelin Gündeş Bakır, İYİ Parti'ye katıldı. Bakır, Milletvekili aday adaylığı başvurusunu da yaptı.

AK Parti Kayseri eski Milletvekili, İYİ Parti'den aday adayı oldu…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti'de, parti yönetimi ve özellikle Suriyeliler'e yönelik yaptığı bazı eleştiriler sonrasında 9 Aralık 2019’da ihraç edilen Kayseri eski Milletvekili Prof Dr Pelin Gündeş Bakır, İYİ Parti’ye katıldı. Bakır, Milletvekili aday adaylığı başvurusunu da yaptı. 
‘Bu kez kalbim nereye götürüyorsa oraya gittim! Gelince bir baktım, zaten hep oradaymışım’ ifadelerini kullanan Bakır, ‘İyi insanlar iyi insanları seçer’ paylaşımı da yaptı. 
Bakır, bir süre önce takipçilerine yönelik ankette yapmış ve ankette şu soruyu yöneltmişti: Sevgili takipçilerim biliyorsunuz ben sizlere sorarak, sizlerle istişare ederek yol yürümeyi çok seviyorum. Beni İYİ Parti’de hangi bölgeden milletvekili adayı görmek isterdiniz? Lütfen sadece Kayseri ve İstanbul’da yaşayan vatandaşlarımız oy kullansın. Alfabetik sıraya göre.
İşte Bakır’ın 2 Bin 957 kişinin katılımıyla yaptığı o anketin sonucu:
Diğer yandan Bakır'ın milletvekili adayı gösterilmesi halinde Kayseri'den mi yoksa İstanbul 2. Bölge'den mi gösterilip, gösterilmeyeceği de merak konusu oldu. 
Pelin Gündeş Bakır Kimdir ?
Aslen Kayserili olan Bakır, 13 Mart 1972'de İstanbul'da doğdu. Anne adı Maral, baba adı Erhan'dır. Bakır'ın amcası Demokrat Parti'den dört dönem Kayseri milletvekilliği yapan Kamil Gündeş'tir.
İngiltere'de inşaat mühendisliği alanında Imperial College'dan Diploma (DIC) ve yine Londra Üniversitesi Imperial College'da beton yapılar dalında master (MSc) dereceleri aldı.
İstanbul Teknik Üniversitesinde doktora eğitimini tamamladı.
Belçika'da Leuven Üniversitesinde post-doktora yaptı.
ABD'de FEMA'dan afet yönetimi ve deprem konularında eğitim aldı.
İTÜ'de Deprem ve Yapı Mühendisliği dallarında 2004'te doçent, yine İstanbul Teknik Üniversitesinde 2010 yılında profesör oldu.
70'in üstünde bilimsel eseri bulunmaktadır.
Avrupa ve Amerika'da 4 bilim dergisinin Editörler Kurulu Üyesi ve 20 bilim dergisinin Hakem Kurulu Üyesidir.
İTÜ'nün yanı sıra Almanya'da Berlin Teknik Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesinde ders verdi.
2009'da deprem hasarının azaltılması konusunda FABED Bilim İnsanlarına Üstün Başarı Ödülü aldı.
24. Dönemde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyesi seçildi.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) listesinden Kayseri Milletvekili seçildi.
Çok iyi derecede İngilizce bilen Gündeş Bakır, evli ve 3 çocuk annesidir.