Ak Parti İl Yönetimi de mi Gülsoy'u destekliyor?

Ak Parti İl Yönetimi de mi Gülsoy'u destekliyor?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Ticaret Odası seçimlerine az bir süre kala adaylarda çalışmalarını sürdürüyor. Adaylardan mevcut Başkan Mahmut Hiçyılmaz ile Odanın Meclis Başkanı Ömer Gülsoy kamuoyuna resmi açıklamalarını yaptıktan sonra çalışmalarını sürdürürken, “İade-i itibar için adayım” açıklaması yapan odanın eski Başkanı Hasan Ali Kilci ise henüz basın toplantısı ile adaylığını resmi olarak açıklamış değil. Geçtiğimi hafta “Kayseri Ekonomi Grubu” olarak adaylıklarını açıklayan MÜSİAD Başkanı Nedim Olgunharputlu’nun 5 ün sonra geri adım atıp, adaylıktan vazgeçmesi de yeni iddiaları  gündeme taşıdı. Diğer yandan herkes Kilci’nin adaylığını resmiyete döküp, dökmeyeceğini merak ederken MHP İl Başkanı Baki Ersoy, seçimlerde adaylardan Ömer Gülsoy’u destekleyeceklerini resmi olarak bir kez daha açıkladı. Kilci’nin partisinin bu yöndeki tavrının ardından ne yönde tepki vereceği merak edilirken, kulislerde AK Parti il yönetiminin de Gülsoy’u desteklediği konuşuluyor. Hatta, kamuoyunda MHP İl Başkanı  Ersoy’un, dikkat çeken ifadesi “Kayseri’nin adayı Gülsoy” sözünü de bu yüzden kullandığını düşünenler bile var.

MHP’de eski Milletvekili Hasan Ali Kilci’nin, “Kayseri  Ticaret Odası başkanlığına adayım” açıklamasının ardından partinin nasıl bir tavır ortaya koyacağının merak e edildiği şu günlerde MHP İl Başkanı Baki Ersoy, “Sayın vekil bizle istişare yapmadı, görüşmedi” açıklaması da yapmıştı. Ersoy ayrıca Ticaret Odası Başkan adaylarından Ömer Gülsoy’un Ağustos ayı başında partisini ziyaretinde de Gülsoy’u destekleyecekleri yönde açık ifadeler kullanmış ve bu yöndeki tavrını gizlemeyip, ortaya koymuştu.

“GÜLSOY’U, TÜM TEŞKİLATLARIMIZLA DESTEKLEME KARARI ALDIK”

İşte yaşanan bu gelişmelerin ardından MHP İl Başkanı Baki Ersoy, konuyla ilgili bir kez daha sosyal paylaşım sitesi hesabından açıklama yaptı. Partisinin İl yönetim kurulu toplantısında da masaya yatırılan Ticaret Odası seçimleri ile ilgili açıklama yapan Başkan Ersoy, şu ifadeleri kullandı: “Kayseri Ticaret Odası seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nin adayı yoktur. Seçimlerde aday olan Kayseri’nin adayı Ömer Gülsoy’u tüm teşkilatlarımızla destekleme kararı aldık. Milliyetçi, Ülkücü iş adamlarımızla birlikte Ömer Gülsoy’u destekleyeceğiz.”

“AK PARTİ İL YÖNETİMİ DE GÜLSOY’U DESTEKLİYOR” İDDİASI

Diğer yandan Kayseri’de kulislerde Gülsoy ile ilgili bir iddia daha konuşuluyor. İddiaya göre AK Parti İl yönetiminin de Gülsoy’dan yana tavır aldığı ve MÜSİAD Başkanı Nedim Olgunharputlu’nun da bu nedenle adaylıktan çekildiği belirtiliyor.

ERSOY’DAN “KAYSERİ’NİN ADAYI” VURGUSU

Hatta MHP İl Başkanı Baki Ersoy’un da açıklamasında “Kayseri’nin adayı Ömer Gülsoy” ifadesini kullanması da bu yöndeki tartışmaların ardından dikkat çeken bir ayrıntı olarak hafızalarda yer edindi. Hatta bazı çevreler, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin de Başkan adaylarından Ömer Gülsoy’a destek verenler arasında yer aldığını öne sürüyor.

ELİTAŞ: “BİR PARTİNİN BENİM ADAYIM ŞU DEMESİ DOĞRU DEĞİL

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise bir süre önce “Bir partinin benim adayım şu yönünde açıklama yapmasını doğru bulmuyorum. Kazanan aday hükümetle uyumlu çalışmalı. Tüm adaylara başarılar diliyorum” açıklaması yapmıştı.

Haber: Cafer ZENGİN