AK Parti İl Başkanı: Kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur, anlayışındayız

AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü açıklamasında, 'Beyazın siyaha, siyahın da beyaza üstünlüğü yoktur anlayışındayız' dedi.

AK Parti İl Başkanı: Kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur, anlayışındayız
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Beyannamesinin  kabul edilişinin 72. yıl dönümü nedeniyle açıklama yapan Çopuroğlu, şu ifadeleri kullandı:  İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' şiarıyla dünyayı irşad eden bir medeniyetin, Güzel Ahlak ile iki cihanı kuşatan bir inancın evladı olarak; İnsan Haklarının ne kadar kutsal, mübarek ve mukaddes olduğunun bilincindeyiz. 
Ak Parti olarak insana verdiğimiz değer, gönüllere verdiğimiz kıymet, mazlumlara açtığımız kucak, fikirlere duyduğumuz saygı, demokrasiye verdiğimiz önem; İnsan Hakları hususunda edebiyattan öte icraatın ta kendisidir.
Genel Başkanımız, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendinin tek cümlelik tarihi manifestosu 'Dünya beşten büyüktür' çıkışı, insanlık adına kurulmuş evrensel bir cümledir. Doğudan batıya, güneyden kuzeye tüm ideoloji ve düşüncelerin üzerine insanı ve insana verilen değeri koyan kadim medeniyetimiz ırk, inanç, renk ve dil ayırmaksızın insana insan olduğu için değer vermiştir. Ayak bastığı tüm coğrafyalara kan, gözyaşı, zulüm değil  ; sevgi, ahlak ve erdem tohumları ekmiştir. Bu yüzden Türk Bayrağı mazlumların duası, umudu ve sevincidir. Bu yüzden Türkiye ismi uzak coğrafyalarda vefa ile, özlem ile kadim bir lisanla anılır. Bu yüzden Liderimiz, Recep Tayyip Erdoğan Dünya'nın en sevilen Lideridir. 
Halka hizmet Hakka hizmet ise; halka sevgi Hakk'a sevgidir. Çağlar öncesinden  Hazreti peygamber efendimiz(S.A.V) ifade ettiği üzere “Beyazın siyaha, siyahın da beyaza üstünlüğü yoktur” anlayışındayız. Yalnızca İnsan Hakkı değil İnsan Aşkı düsturuyla gece gündüz çalışan Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ardınca, Ak partimizin Ak saflarında İnsana hizmete aşkla devam edeceğiz. 
Bu vesile ile bir kez daha tüm insanlığın İnsan Hakları Günü’nü kutluyoruz.” İfadelerini kullandı.