AK Parti İl Başkanı Çopuroğlu: Elitaş'ın günahını almasınlar

AK Parti İl Başkanı Çopuroğlu: Elitaş'ın günahını almasınlar
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, İl Müdürleri ile ilgili olarak “Hepsiyle aramız iyi. İstediğimiz şeyler legal ise yerine getirin diyoruz. Herkes ayağın denk alsın” dedi. Çopuroğlu, Milletvekili Mustafa Elitaş’la ilgili OSB seçimleri ve sonrasında ortaya atılan iddialarla ilgili de konuştu.

AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) seçimleri ve sonrasında çokça eleştirilen Milletvekili Mustafa Elitaş’la ilgili konuştu. OSV seçimlerinde taraf olmadıklarını, “Çünkü taraf olmak demek vatandaşa istikamet çizmektir”  diyen Çopuroğlu, “Bizim partimizin herhangi bir organı da, Milletvekilleri dahil hiçbiri müdahil değil.  Elitaş’ın günahını almasınlar. İnsanlar zanla hareket ediyor. Üstü kapalı işlerin altında veya üstünde değiliz” dedi.

“HERKES AYAĞIN DENK ALSIN DİYORUZ”

AK Parti eski Milletvekili Mehmet Metiner’in, tartışılan “Kayseri, Türkiye’nin Pensilvanya’sıdır” sözlerini de değerlendiren Çopuroğlu, “Yapılan açıklama iyi bir şey değil. Her işimiz bitti de bu ifade mi kaldı. Lütfen elini taşın altına koysun söylesin” diye konuştu. Çopuroğlu, il müdürleri ile de aralarının iyi olduğunu belirterek, “Bizim istediğimiz şeyler legal ve helal ise yerine getirin diyoruz. Herkes ayağın denk alsın diyoruz. Bizim yaptırımımız yok, ama iktidar partisiyiz” ifadelerini kullandı. AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu’nun, Olay Türk TV’de yaptığı açıklamaların yankısı sürüyor. Partisindeki oy düşüşünün nedenlerini poşet, patates ve soğan fiyatlar olarak özetleyen Çopuroğlu, bu sözleri ile dikkatleri üzerine çekti. Çopuroğlu, ayrıca kentte görev yapan İl müdürleri ile ilgili de dikkat çeken ifadeler kullandı.

“HERKES AYAĞIN DENK ALSIN”

Çopuroğlu, “ İl Müdürlüklerinde vatandaşa en çok temas eden Sağlık Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve sonrası geliyor. Şehirdeki bütün İl Müdürleri ile aramız iyi. Valilik kanadında, Rektörlük kanadında ve diğerlerinde de. Bizim istediğimiz şeyler legal ve helal ise yerine getirin diyoruz. Kim ararsa arasın legal ise yerine getirin diyoruz.  Şimdi burada hem doğru olduğumuzu söyleyeceğiz, hem de taleplerimiz yanlış olacak.  Bunu söylememiz acziyet falan değil. Herkes ayağın denk alsın diyoruz. Bizim yaptırımımız yok, ama iktidar partisiyiz” diye konuştu.

“BİR SIKINTI BU MEMLEKETİN HÂKİMİ, SAVCISI VAR”

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi seçimleri ve sonrasında özellikle AK Parti Milletvekili Mustafa Elitaş ile ilgili ortaya atılan “Seçimlere müdahil olduğu” yönündeki iddia ve sonrasındaki tartışmaları da değerlendiren Çopuroğlu, taraf olmadıklarını ve aday olan iki isme eşit mesafede durduklarını söyledi. Başkan Çopuroğlu, şunları söyledi,  “Organize Sanayi Bölgesi’nde 1 Martta seçim olduğunda biz gittik oyumuzu kullandık.  Daha öncesinde iki adayı da ayrıştırmadan eşit mesafede olduğumuzu deklare ettik.  Taraf olmak demek vatandaşa istikamet çizmek demektir.  Vatandaş sandıkta hür iradesini tecelli ettirsin. Kim çıkarsa bizde onunla çalışırız. Organize Sanayi’de eğer varsa bir sıkıntı bu memleketin hâkimi, savcısı var. Biz partimizin herhangi bir organında, Milletvekilleri dâhil hiçbiri müdahil değil. Elitaş’ın günahını almasınlar, insanlar zanla hareket ediyorlar.  Üstü kapalı işlerin altında veya üstünde değiliz.  Bütün işimiz net. Ne söylüyorsak orta yerde söylüyoruz.  Ben bildiğimi söylerim ve bilmediğimi de bilmiyorum derim, ama burada bizim müdahilimiz söz konusu olamaz”

“ŞEHRİ BLOKE ETMEK İÇİN SÖYLENMİŞ SÖZLER! ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYSUN SÖYLESİN””

AK Parti eski Milletvekili Mehmet Metiner’in, “Amerika'da Pensilvanya Türkiye için ne ifade ediyorsa işte Kayseri'de bu manada Türkiye'nin Pensilvanya'sıdır” şeklinde tartışılan sözlerini de değerlendiren AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, “Kayseri üzerine atılmış bir haksızlık” dedi. Çopuroğlu, “Mehmet Metiner’in gelip Kayseri’de böyle açıklama yapması şehir için hiç iyi bir şey değil. Her işimiz bitti de bu ifade mi kaldı? Bu konuda Milletvekillerimizi de söyledik, açıklama yapın diye. Memduh Başkanımız bu konuda açıklama yaptı. Kayseri, milli ve manevi değerleri yüksek olan bir şehir.  Eğer alenen bilinen bir şey varsa lütfen açık olarak desinler ki, x,y,z . O zaman valimiz, savcımız, hakimimiz, emniyet müdürümüz,  yani Devletin insanları gereğini yaparlar, ama isim vermeden yapılan işlerde çok netice çıkmaz. Net ifadeler olmayan işler, muğlâk işler şehri bloke etmek için söylenmiş sözler.  Bu sorun şehri ilgilendiren bir sorun, şahsi bir sorun değil ki. Bu konuyu şehir de herkes konuşuyor. Bunu duymadık diye bir şey söyleyemeyiz, müspet bir şey olmadığı için. Hakimi, savcıyı harekete geçirecek bir şey varsa lütfen  adalet mekanizması orada, memlekette irade de var. Lütfen elini taşın altına koysun söylesin.”

Haber: Cafer ZENGİN