AK Parti eski Milletvekili, 'Karar doğru, gerekçeniz yanlış'

AK Parti Kayseri 24. Dönem Milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in eski futbolcu Gökhan Zan'ın CHP'den belediye başkan adaylığı için yaptığı açıklamasını eleştirdi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

AK Parti eski Milletvekili, 'Karar doğru, gerekçeniz yanlış'

AK Parti Kayseri 24. Dönem Milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in eski futbolcu Gökhan Zan'ın CHP'den belediye başkan adaylığı için yaptığı açıklamayı eleştirerek, aday yapılmamasının doğru bir karar olduğunu ancak gerekçenin yanlış olduğunu ifade etti.

AK Parti Kayseri 24. Dönem Milletvekili Bakır, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in eski futbolcu Gökhan Zan'ın CHP'den Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için söylediği "Zan’ı hiç düşünmedik. Çünkü çok tutarsız, çok ihtiraslı ve çok çelişkilerle dolu gördüm. Sonra git gide sertleştiğini ve çirkinleştiğini gördüm.” sözleriyle ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulunarak, "Gökhan Zan adlı şahsı aday yapmamanız çok doğru bir karar ancak gerekçeniz yanlış!" dedi.

AK Parti eski Milletvekili, 'Karar doğru gerekçe yanlış'

AK Parti Kayseri 24. Dönem Milletvekili Bakır, "Sayın Özgür Özel “Zan’ı hiç düşünmedik. Çünkü çok tutarsız, çok ihtiraslı ve çok çelişkilerle dolu gördüm. Sonra git gide sertleştiğini ve çirkinleştiğini gördüm.” demiş. 

Oysa Türkiye’de kaliteli bir siyaset olsa şöyle demesi gerekmez miydi?: 

“Gökhan Zan’ı hiç düşünmedik. Çünkü şehircilik ile ilgili hiçbir eğitimi, tecrübesi , donanımı olmadığını gördük. Bir inşaat mühendisi, mimar hatta şehir bölge planlama eğitimi almamış. Deprem mühendisliği nedir bilmiyor. Tarihi bir şehirde kentsel dönüşüm yapabilecek bilgi ve donanım altyapısı yok. Hatay gibi medeniyetler beşiği bir şehiri yönetmek için bir adayda olması muhakkak gereken kuvvetli bir eğitim, genel kültür, donanıma sahip değildi. Hatay milli güvenliğimiz açısından da çok stratejik, üstünde nüfus oyunları oynanan, BOP’u uygulamak isteyenlerin ele geçirmek istedikleri bir şehir. Uluslararası ilişkiler, Devlet yönetimi bilmeyen, yabancı dili olmayan bir adayın bu şehire geri dönülemez şekilde zarar vereceğini düşünüyoruz. Kendisine futbol hayatında başarılar dileriz.”

Bugün sadece futbol eğitimi almış bir insanın Hatay gibi çok önemli bir şehire belediye başkanı olarak düşünülmesi dahi Türk siyasetinin içinde bulunduğu çukuru göstermektedir. Bu şahısı siyasete sokan iyi parti ve belediye başkan adayı yapan TİP’i de bu Devlet ciddiyetinden yoksun seçimlerinden dolayı Türk halkı not etmelidir!

Biz bu muhalefete layık değiliz!" dedi.

Bakır, CHP Genel Başkanı Özel'in Gökhan Zan ile ilgili kararının doğru ama gerekçesinin yanlış olduğunu belirterek açıklamasını şu şekilde sürdürdü; "Sayın Özgür Özel birlikte Milletvekilliği yaptık. Sizi de sadece Soma'daki duruşunuz için, üstelik pek çok siyasi görüşünüze de katılmadığım halde severim. Ancak şu hususun altını önemle çizmek istiyorum:  Gökhan Zan adlı şahsı aday yapmamanız çok doğru bir karar ancak gerekçeniz yanlış! Doğru gerekçe yukarıda yazdığım şekilde olmalıydı. Atatürk'ün partisine yakışan gerekçe oydu" dedi.

AK Parti eski Milletvekili, 'Karar doğru gerekçe yanlış'