AK Parti'den açıklama: El çektirilme kararı verilmiştir

AK Parti'den Tomarza'da polise saldırı olayın ardından açıklama... Bakan Soylu'da olayın ardından açıklama yaptı...

AK Parti'den açıklama: El çektirilme kararı verilmiştir
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Tomarza İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün “AK Parti İlçe Gençlik Kolları üyesi olduğu belirtilen bir şahıs tarafından basıldığı ve bir polisin burnunun kırıldığına” yönelik yaşanan olayın ardından AK  Parti’den açıklama geldi.
Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Dün akşam saatlerinde Tomarza ilçemizde partimiz gençlik kollarında da görev alan şahıs yakın tarihte düğünü olması nedeniyle ailesi ile birlikte ilçe emniyet binasına ilgili izinlerin müracaatı için uğramış, bu esnada görevli polis memurumuz ile arasında asla tasvip etmeyeceğimiz şekilde tartışma ve arbede yaşanmıştır. İlgili şahıs çıkarıldığı mahkeme sonucu tutuklanmıştır. Olayın tarafımızca öğrenilmesi ile birlikte ilgili şahıs hakkında Genel Merkez Gençlik Kollarımızdan gelen üst yazı ile ivedilikle görevinden el çektirilme kararı verilmiştir. Ayrıca olayın hemen akabinde yaralanan polis memurumuz şehir hastanesinde İl Başkanlığı ve Gençlik Kolları teşkilatı olarak ziyaret edilerek durumdan duyduğumuz üzüntü dile getirilmiştir.
Ayrıca ve önemle belirtmek isteriz ki ülkemizde ve şehrimizde görev alan asker, polis ve tüm güvenlik güçlerimiz bizler için çok kıymetlidir. AK Parti Kayseri Teşkilatı olarak şehrimizin güvenliği için çalışan ve ter döken tüm güvenlik güçlerimizin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada daima yanlarında olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.
AK Parti'den açıklama: El çektirilme kararı verilmiştir
“Bizim için meselenin kanunlara uygunluğu, kimin suç işleyip işlemediği, hak ve haksızlık önemli”
İçiçleri Bakanı Süleyman Soylu da, "Kayseri’de bir polisimize bir şiddet uygulandı. Dün akşam olayı öğrendim. Valimizle de konuştum. Hemen müdahale edildi ve saldırgan tutuklandı. Bizim için meselenin kanunlara uygunluğu, kimin suç işleyip işlemediği, hak ve haksızlık önemli. Kanunda ne yazıyorsa ona bakmak lazım. Sivil itaatsizliği sürekli önermeye çalışan, toplumun bütün kesimlerini birbirine düşürmeye, bir kaos ve kargaşa oluşturmaya çalışan anlayışın bir sonucu olmadığını ifade etmek istiyorum” değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti'den açıklama: El çektirilme kararı verilmiştir