AK Parti'de mevcut vekillerin üzeri çizildi!

AK Parti Milletvekili adayları netleşti. Basına sızan listede mevcut vekillerden hiçbirinin olmaması dikkat çekti. AK Parti'de Mehmet Özhaseki ve Taner Yıldız adaylık başvurusu yapmadıklarını açıklamıştı. Bu iki isim dışında kalan Mustafa Elitaş, İsmail Tamer, Hülya Nergis ve ismail Emrah Karayel ise başvuru yapan isimlerdi.

AK Parti'de mevcut vekillerin üzeri çizildi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti aday listesini YSK'ya teslim etti. AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, "Bizler de sürece ilişkin süreçleri yerine getirmeye çalışıyoruz. An itibariyle milletvekili adaylarımızı YSK'ya teslim ettik. 3 dönem kuralını daha da genişleterek uyguladık. Mevcut milletvekillerinden 104 arkadaşımız listelerde yer aldı. Yüzde 65 bir değişime gittik." dedi.

"Mevcut milletvekillerimizden 42’si 3 döneme takıldığı için yani aralıksız olarak 3 dönem vekillik yaptığı için, 9 arkadaşımız aralıklı da olsa 3 dönem yaptığı için, 4 arkadaşımız 4 dönem aralıklı da olsa yaptığı için, 10 arkadaşımız aralıklı da olsa 5 dönem yaptığı için listelerde yer almadı. 65 milletvekili arkadaşımız için tüzüğümüzdeki kuralı uygulamış olduk" diyen Yavuz, "Cumhur İttifakımıza hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Diğer yandan AK Parti 28'inci dönem Kayseri Milletvekili adayları belli oldu. Listeye göre mevcut AK Parti Milletvekillerinden hiçbiri aday gösteirlmedi. AK Parti çevrelerince paylaşılan listede şu isimler yer aldı: 

1-Hulusi Akar

2-Ayşe Böhürler

3-Şaban Çopuroğlu

4-Murat Cahit Cıngı

5-Bayar Özsoy

6-Mahmut Gürcan

7-Emine Timuçin

8-Hüseyin Cahit Özden

9-Hüseyin Okandan

10-Deniz Çağan