AK Parti'de kimler aday adaylığı için başvurdu! İl Başkanı Çopuroğlu aday olacak mı?

AK Parti'de milletvekili aday adaylığı için başvuru süreci istifa etmesi gerekenler için bugün saat 17:00 itibariyle sona erdi.

AK Parti'de kimler aday adaylığı için başvurdu! İl Başkanı Çopuroğlu aday olacak mı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti'ye yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre mevcut Kayseri Milletvekillerinden İsmail Karayel, İsmail Tamer ve Hülya Nergis yeniden başvuru yaparken, eski vekillerden Kemal Tekden’in de aday adaylığı için başvurduğu öğrenildi.
3 DÖNEM KURALI İŞLEYECEK Mİ?
Diğer yandan Mehmet Özhaseki, Mustafa Elitaş ve Taner Yıldız’ın başvuru yapıp yapmadıkları ise merak konusu oldu. Bu isimlerle ilgili henüz bir gelişme yaşanmazken, 22 Mart tarihine kadar bu isimler için de belirsizliğin ortadan kalkması bekleniyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, bir süre önce yaptığı açıklamada parti iç tüzüklerinde 3 dönem kuralı olduğunu ifade ederek, yetkinin MKYK'ya bırakıldığını belirtti. Yavuz, "3 döneme takılanlar dahi herkesten müracaat alıyoruz." dedi.
Diğer yandan şu ana kadar AK Parti’den aday adayı olarak başvuran isimler arasında, Sağlık eski Müdürü Ali Ramazan Benli’nin yanı sıra eğitimci Halil Özdemir, AK Parti eski İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ve Faruk Hasetçi gibi isimler de var. 
İL BAŞKANI ÇOPUROĞLU ADAY OLACAK MI?
İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ile ilgili verilecek karar ise merak konusu oldu. Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Çopuroğlu'nun gerekli evrakları teslim ettiği ve adaylık konusunda genel merkezin vereceği karara göre hareket edeceği ifade edildi.