AK Parti'de kaç kişi aday adaylık başvurusu yaptı?

Hafta sonu temayül yoklaması yapan Adalet ve Kalkınma Partisi'nde belediye başkanlıkları için kaç kişi aday adaylığı başvurusu yaptı? Bu soruyu AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm yanıtladı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
AK Parti'de kaç kişi aday adaylık başvurusu yaptı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Adalet ve Kalkınma Partisi, 31 Mart 2023 tarihinde yapılacak yerel seçimler için 26 Kasım 2023 Pazar günü tüm illerde temayül yoklaması yaptı. AK Parti Genel Merkezi’nin adayları belirlemede değerlendireceği temayül yoklamasının sonuçları kamuoyu ile paylaşılmıyor. Mevcut belediye başkanlarının yeniden başvuru yapma zorunluluğu bulunmayan AK Parti’de, kaç kişi Kayseri’de aday adaylığı için başvuru yaptı. Bu soruyu AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm yanıtladı. 50’ye yakın başvurunun olduğunu belirten Üzüm, temayülde aday adaylığı başvurusu yapmayan isimlerinde gündeme gelebileceğinin altını çizerek, “Belediye başkanlığında şu an başvuru aşağı yukarı elliye yakın. Ama bu temayülün amacı zaten bu. Temayülün en güzel özelliği şu, sayın vekilim İstanbul’da koordinatör olarak görev yaptı: Önce anket gibi dört tane soru var. Sonra altında iki tane kutucuk var. Belediye başkanı olarak kimi görmek istiyorsanız diye soruluyor. Zaten temayülün amacı teşkilatlarda daha önce görev almış meclis üyelerimizden, ilçe başkanlarımızdan ve mahalle başkanlarımızdan farklı isim gelirse ona da bu başvuruyu yaptırmak. Bizim başvuru sürecimiz devam ediyor. Üç Aralık'a kadar istifa süreci devam ediyor. Şimdi bu temayül sonuçlarına göre Genel merkez inceleyecek. Aday adayı sayımız biraz daha artacak. Çünkü bazı arkadaşlarımıza, ‘Sen şu görevden fedakarlık yap ve başvurunu yap’ diyeceğiz. Çıkan sonuçlara göre. Süreç Allah izin verirse üç Aralık'a kadar devam ediyor şu anda. Aday adayı sayımız da bu. Elli civarında mevcutta” diye konuştu. 

AK Parti'de kaç kişi aday adaylık başvurusu yaptı?

Amaç: 17-0

Cumhur İttifakı ile ilgili süreci de değerlendiren Üzüm, Genel Merkez düzeyinde görüşmelerin sürdüğünü belirterek, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Genel merkezde üst düzey, üçer kişilik heyetler halinde, birkaç gün içinde toparlıyorlar. Bu görüşmeler biter. Sonra Sayın Cumhurbaşkanımız ve Devlet Bahçeli liderimizin verdiği karar doğrultusunda sahaya yine tek yumruk olarak dağılır ve çalışmalarımız yaparız. Yine amacımız 17-0. Biliyorsunuz biz 16 belediyeyi seçimlerde kazanmıştık. Sonra Mustafa İlmek Başkanımızın da bize geçişiyle birlikte Kayseri'de tüm belediyeler Cumhur İttifakı'na geçti. Tabii ki amacımız aynı doğrultuda çalışmak. Biz de sorgulama olmaz. Cumhur İttifakı'nın dokunulmazlığı en önemli kriterdir. Biz de birkaç gün içinde gelecek bu kararı bekliyoruz…”