AK Parti 6. oldu

TBMM'de 263 milletvekili ile en çok üyeye sahip olan Ak Parti 22. Yıl dönümünü kutluyor. AK Parti Kayseri Milletvekillerinden kutlama mesajları da gecikmedi. Detaylar Kayseri Olay merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde…

AK Parti 6. oldu

Adalet ve Kalkınma Partisi, 14 Ağustos 2001 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kuruldu. Türk siyasi tarihinde AK Parti dönemi 14 Ağustos 2001'de başladı. Parti tüzüğüne göre resmi kısaltması "AK Parti" şeklinde bilinmektedir. Partinin amblemi sarı ve siyah renklerden oluşan ampuldür. Genel başkanı aynı zamanda Cumhurbaşkanı da olan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin siyasi yelpazedeki yerini muhafazakar demokratlık olarak tanımlamaktadır.AK Parti 6. olduİlk seçiminde, AK Parti 15 aylık bir parti olarak 3 Kasım 2002 tarihinde yapılan seçimlerde geçerlioyların yüzde 34,63'ü'ünü alarak tek başına iktidara geldi. Abdullah Gül başkanlığında 58. Cumhuriyet Hükümeti'ni kurdu. Abdullah Gül başkanlığındaki 58. Hükümetin 11 Mart 2003 tarihindeki istifasının ardından Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den hükûmeti kurma görevini alan Recep Tayyip Erdoğan, 15 Mart 2003 tarihinde 59. Cumhuriyet Hükümeti'ni kurdu. Adalet ve Kalkınma Partisi, kurulduğu günden beri katıldığı seçimlerin tamamında birinci parti olmuş ve katıldığı yedi genel seçimin dördünde tek başına iktidar olmuştur. Aynı zamanda AK Parti, resmi kaynaklarda üye sayısı açısından dünyanın en büyük altıncı siyasi partisi olarak geçmektedir.

Kayseri AK Milletvekilleri sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımda partilerinin 22.yılını kutladılar.

AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu: ‘Bugünden sonra Türkiye’mizde artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.’ 14.08.2001 AK Partimizin 22. Kuruluş Yıldönümümüz kutlu olsun.

AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler: Artık aramızda olmayan kurucularımızdan Güldal Akşit, Nuray Oral’ı, İbrahim Çağlar’ı, Burhan Kuzu’yu rahmetle anıyorum. Ülkesine gönlünü, ömrünü vermiş bir liderin başkanlığında gücünü milletinden almış bir hareket olarak daha nice yıllara

AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy: Yasaklara ve çeşitli engellemelere rağmen girdiği tüm seçimlerden birinci parti olarak çıkan partimizin 22. yıl kuruluş yıldönümü kutlu olsun.