Ak Parti 2. Sıra Milletvekili Böhürler kimdir?

28. Dönem Milletvekilli Seçimlerinde Ak Parti Kayseri 2. Sıra Milletvekili olan Ayşe Böhürler, Ak Parti kurucu üyesidir ve 2001-2012 yılları arasında Ak Parti MKYK üyeliği görevini yürüttü. Peki Ak Parti Milletvekili Ayşe Böhürler kimdir?

Ak Parti 2. Sıra Milletvekili Böhürler kimdir?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

28. Dönem Milletvekilli seçimlerinde Ak Parti Kayseri 2. Sıra Milletvekili olarak meclise giren Ayşe Böhürler kimdir? 
1963 Nevşehir Ürgüp doğumlu olan 28. Dönem Ak Parti Kayseri 2. Sıra Milletvekili olarak meclise giren Ayşe Böhürler orta öğrenimini ise İstanbul Erenköy Kız Lisesinde tamamladı.

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu mezunu olan Ak Parti 2. Sıra Milletvekili Böhürler, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında da görev aldı. 

AKP 2. Sıra Milletvekili Böhürler kimdir?

1992-1995 yıllarında İzlenim dergisinde ve Aksiyon dergisinde editörlük görevini yürüttü. Kadın, Çocuk, Eğitim, Belgesel ve Tartışma Programlarının yapım-yönetiminde yer aldı. 1995-2007 yılları arasında Kanal 7'de eğitim, kültür, sanat programları ve belgeseller, sanat programları, sorumlusu ve yapımcısı olarak görev yaptı.

2005-2008 yılları arasında Duvarların Arkasında ismi ile 13 İslam ülkesindeki kadınların durumunu araştıran bir röportaj belgesel serisi hazırladı.  2009-2011 yılları arasında “Biz İngiliz Müslüman Kadınlar“ ,“Hayme Ana”, “Orhun Yazıtlarından Nobel’e”, “Kitaba Adanmış Bir Ömür/Ali Emiri Efendi”, “Avrupanın Mültecilerle İmtihanı”, “Anadolu iİrfanı” yapımcılığını yaptığı belgesel projeleri arasında yer aldı. 2007’den itibaren bağımsız yapımcı olarak kendi şirketinde belgesel ve program yapımcılığına devam ediyor. Böhürler, Ak Parti Kurucu üyesidir. 2001-2012 yılları arasında Ak Parti MKYK üyeliği görevini yürüttü. 
“Duvarların Arkasında/Müslüman Ülkelerde Kadın”,  “Yazmasam Ölürdüm”, “Bi Ters Bi Düz”, “Mülteci Parfümü; adamı adım savaştan kaçış” adlı iki kitapları vardır.

Evli ve üç çocuk annesidir.