Adisyon gündem oldu! Kayserili Bakan Yardımcısı'ndan 'ceza' paylaşımı

Aslen Kayserili olan Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sipariş edilmeyen ürünlerin adisyona eklenmesi iddiasının ardından işletmeye verilen cezayı açıkladı.

Kayserili Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile dikkat çekti. Sosyal medyada gündem olan bir işletmeye verilen cezayı açıklayan Gürcan, fahiş fiyat ve haksız ticari uygulamalara karşı denetimlerin devam edeceğini belirtti.

Sosyal medyaya damga vurdu

Bir sosyal medya kullanıcısının işletme ile ilgili şikayeti gündem olmuştu. Sipariş edilmeyen ürünlerin adisyona eklenmesi iddiasının ardından harekete geçilirken Kayserili Gürcan, denetim yapıldığını açıkladı. Uygulana cezayı açıklayan Gürcan şu ifadelere yer verdi;

“Denetimde, tüketici tarafından sipariş edilmeyen ve masaya servisi yapılmayan 4 adet muzlu sütün, ‘dışarıdan ürün getirme yasağı’ gerekçesiyle adisyona eklenerek ücretlendirildiği tespit edilmiştir. Söz konusu uygulama, Fiyat Etiketi Yönetmeliği’nin ‘sipariş edilmeyen mal veya hizmetler’ hükmüne aykırılık teşkil ettiğinden işletmeye 15.892 TL idari para cezası uygulanmıştır.”

Adisyon gündem oldu! Kayserili Bakan Yardımcısı'ndan 'ceza' paylaşımı

Bir ceza daha

Diğer yandan ise işletmede kullanılan masa menüleri ile iş yeri girişindeki fiyat listesinde 9 üründe aykırılık olduğu tespit edilirken Gürcan, “Mevzuata aykırılık nedeniyle 35.757 TL idari para cezası uygulanmıştır. İçecek grubunda satışa sunulan 2 adet ürüne ait son 3 aylık alış ve satış faturalarının ibrazı için işletmeye 7 günlük süre verilmiştir. Faturaların incelenmesinin ardından gerekli değerlendirme Ticaret Bakanlığı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından yapılacaktır” dedi.