Adıgüzel'den Yavuz'a şehitlik tepkisi!

Yenilikçi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Çalışanları Sendikası Kayseri İl Başkanı Mustafa Ragıp Adıgüzel'den Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ali Yavuz'a şehitlik tepkisi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Adıgüzel'den Yavuz'a şehitlik tepkisi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yenilikçi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Çalışanları Sendikası Kayseri İl Başkanı Mustafa Ragıp Adıgüzel, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ali Yavuz şehitlik ile ilgili yaptığı açıklamaya tepki göstererek, “Kanunlardan bir haber şekilde devlet memurlarımız ve özellikle sağlık ordumuzun şehitlerini reddetmek hiç kimsenin haddi değilken, konuyla bu denli alakadar bir Şehit ve Gazi Derneği Başkanının yapması kabul edilir, yenilir, yutulur cinsten değildir” dedi.
Yenilikçi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Çalışanları Sendikası Kayseri İl Başkanı Mustafa Ragıp Adıgüzel’in açıklaması şu şekilde; “Bir televizyon programında Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ali Yavuz ‘un yaptığı bir açıklama bizleri derinden yaralamıştır. Yenilikçi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Çalışanları Sendikası Kayseri İl Başkanı olarak ama en önemlisi bir Sağlık Şehidinin evladı olarak da bugün büyük bir üzüntüyle bu açıklamayı yapıyorum. Bizler sendikalar olarak, tüm şehitlerimizin, sivil şehitlerimizin ve kamuda özellikle sağlık alanımızda depremde, felaketlerde, salgınlarda ve olaylarda canını hiçe sayarak ortaya koyan sağlık ordumuzun hakları için mücadele ediyoruz. Gaziliğin ve şehitliğin Türkiye Cumhuriyeti kanunlarımızda açıkça belirgindir. Kanunlardan bir haber şekilde devlet memurlarımız ve özellikle sağlık ordumuzun şehitlerini reddetmek hiç kimsenin haddi değilken, konuyla bu denli alakadar bir şehit ve gazi derneği başkanının yapması kabul edilir, yenilir, yutulur cinsten değildir. Ali Yavuz Bey açıklamalarında “kime şehit denir, kime gazi denir bunun tanımlamasının yapılması lazım, ambulans şoförü memur olarak çalışıyor, hasta almaya giderken ambulans kaza yapıyor ve kaza sonucu da vefat ediyor. Bunu da aynı benim hakkımdan faydalandırıyor, bu vatandaş diyor, bende şehit ailesiyim diyor, şehitliğin bir kanunu var yani, buna benzer şehitliğin net tanımının yapılması lazım, bunlar yapılmadığı sürece sorunlar devam eder” diyor. Ali Yavuz Bey devletimiz senin ekmeğini mi, senin huzurunu mu, senin onurunu bölüp de sağlık şehitlerine mi verdi, seni bu denli rahatsız eden nedir, senin savunman gereken değerleri aksine reddetmenin amacı nedir. Beyefendi hangi ülkede yaşıyorsunuz şehitliğin tanımı da kanunda ezelden beri bu ülkenin damarlarında ve kitaplarında yazıyor, damarında bulamamışsan aç kitapları mevzuatları oku sağlık, kamu ve sivil şehitlerimizi kabul etmemek sizin haddinize midir, bu değeri sana veren Türkiye Cumhuriyeti Devletine mi diyorsunuz benim hakkımı kullandırıyor diye, size açık çağırımızdır tüm şehitlerimiz ve gazilerimiz adına sağlık çalışanları, memurlar ve sivil şehitlerimiz adına kendilerini esefle kınıyor ve Ali Yavuz Bey net bir şekilde ifade ediyoruz sağlık, memur ve sivil şehitlerimizin ailelerimizden özür dileyip, istifa ediniz” dedi.