Adana 4.1 ile sallandı, Kayseri'de de 3 ayrı sarsıntı

Kayseri'nin komşusu Adana'da 4,1 büyüklüğündeki depremin ardından art arda sarsıntılar kaydedildi. Aynı gün Kayseri'nin 3 ilçesinde de küçük ölçekli depremler meydana geldi.

Adana'nın Feke ilçesinde sabaha karşı meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede art arda sarsıntılar kaydedildi. Kayseri'nin komşusu olan Adana'daki hareketlilik dikkat çekerken, aynı gün içerisinde Kayseri'nin Kocasinan, Yahyalı ve Pınarbaşı ilçelerinde de küçük çaplı depremler meydana geldi.

Adana Feke'de 4,1 büyüklüğünde deprem

Kandilli Rasathanesi verilerine göre, 5 Ekim 2026 saat 01.51'de Adana'nın Feke ilçesine bağlı Akoluk'ta 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin yerin 5 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Ana sarsıntının ardından bölgede artçı olarak değerlendirilebilecek çok sayıda küçük deprem kaydedildi. Saat 02.44'te 2,1, saat 03.20'de 1,8, saat 04.42'de 1,5, saat 05.42'de 3,4 ve saat 05.44'te 2,4 büyüklüğünde sarsıntılar meydana geldi. Gün içerisinde Feke ve çevresinde deprem hareketliliği devam etti.

Kayseri'de de aynı gün 3 ayrı deprem

Adana'daki sarsıntıların ardından gözler komşu kent Kayseri'ye çevrildi. Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre Kayseri'de de 5 Ekim günü üç ayrı küçük ölçekli deprem kaydedildi.

İlk deprem saat 10.20'de Kocasinan ilçesine bağlı Çavuşağa'da meydana geldi. 1,6 büyüklüğündeki depremin derinliği 4,5 kilometre olarak ölçüldü.

Saat 11.12'de ise Yahyalı ilçesine bağlı Ulupınar'da 1,7 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Bu sarsıntının yerin 5,2 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirtildi.

Kayseri'deki üçüncü deprem ise saat 12.00'de Pınarbaşı ilçesine bağlı Aşağıborandere'de yaşandı. 1,6 büyüklüğündeki depremin derinliği 6,4 kilometre olarak açıklandı.

Adana'da hareketlilik gün boyu sürdü

Adana'nın Feke ilçesinde sabaha karşı başlayan deprem hareketliliği gün içerisinde de devam etti. Kandilli Rasathanesi kayıtlarına göre saat 15.52'de Akoluk-Feke merkezli 2,2 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Böylece 5 Ekim günü hem Adana'nın Feke ilçesi ve çevresinde hem de Kayseri'nin farklı noktalarında art arda küçük ölçekli sarsıntılar kayıtlara geçti.