Abdullah Gül seçim sonuçlanınca ne yaptı?

Cumhurbaşkanlığı seçiminde vatandaş tercihini yaptı ve 13. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Erdoğan'a art arda tebrikler gelirken aslen Kayserili olan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Erdoğan'ın yeniden Cumhurbaşkanı olmasının ardından ne yaptığı da merak edildi? Bu sorunun yanıtı Kayseri Olay Gazetesi tarafından derlediğimiz Kayseri haber bültenimizde.

Abdullah Gül seçim sonuçlanınca ne yaptı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

11. dönem Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Erdoğan yorumu merak edildi. Peki Gül, Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi ile ilgili neler söyledi? İşte detaylar… 

Aslen Kayserili olan Türkiye’nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, siyasette uzun süre etkin bir rol oynadı. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kurucularından olan Gül, Kayseri Milletvekilliği, kısa bir dönem Başbakanlık, Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı ve 2007-2014 dönemleri arasında da Cumhurbaşkanlığı görevini yürüttü. 

Siyasi hayatına Refah Partisi ile başlayan Gül, partinin kapanma sürecinde daha sonra Fazilet Partisi'ne katıldı. Fazilet Partisi’nde genel başkan seçilemeyince 2001 yılında kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kurucular kurulu üyesi olarak partinin kuruluşunda önemli rol oynadı.

GÜL, 58. TÜRKİYE HÜKÜMETİNİ KURDU
Gül, AK Parti'nin 2002 Türkiye genel seçimlerini kazanmasıyla Başbakan oldu ve 58. Türkiye Hükûmetini kurdu. Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi yasağı Gül Hükûmeti tarafından kaldırılınca Erdoğan 2003 Türkiye milletvekili ara seçimleri ile meclise girdi ve başbakan olarak 59. Türkiye Hükûmetini kurdu. Kabinede Başbakan yardımcısı ve Dışişleri Bakanı olarak görev yapan Gül, 2007’de Cumhurbaşkanı seçildi ve 2014 yılına kadar bu görevi sürdürdü. 
2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’ın seçilmesinin ardından Gül, siyasetten uzak kalmayı tercih etti ve sessizliğini korudu. 

GÜL, ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU’NA KIRGIN MI?
2014 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından bir kesim Gül’ün partisine dönmesi hatta genel başkan olarak devam etmesini beklerken bir kesim ise Başbakan olması gerektiğini ifade etti. Gül ise bu süreçte sessizliği yine korudu. Parti içerisinde bu söylemler yerini alırken Başbakan o dönem Ahmet Davutoğlu oldu. Davutoğlu’nun Başbakan olmasıyla birlikte Abdullah Gül’ün Erdoğan ve Davutoğlu’na kırgın olduğu söylemleri de gündemde yerini aldı.

Bu süreçte AK Parti’den uzak kalan Abdullah Gül’ün, AK Partili isimlerle ve Erdoğan ile arasının açık olduğu sık sık dillendiriliyor. Öte yandan Gül, AK Parti’den ayrılan ve parti kuran Ali Babacan’a destek açıklamaları yapmıştı. 2020 yılında verdiği bir röportajda Babacan’ı desteklediğini ifade eden Gül, “Babacan’ı ve partisini destekliyorum” demişti. 

‘KILIÇDAROĞLU’NU DESTEKLİYORUM’
Gül’ün 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de adı fazlasıyla geçmiş 6’lı masanın adayı olacağı iddia edilmişti. Fakat Gül, siyasette aktif rol almak istemediğinin altını bir kez daha çizmişti. 
Millet İttifakı’nın yani 6’lı masanın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile de seçim sürecinde görüşen Gül, “Kılıçdaroğlu’nu destekliyor musunuz?” sorusuna, “Evet” yanıtını vermiş ve Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini söylemişti. 

KAYSERİ’DE GÜL’ÜN ESKİ POPÜLARİTESİNİN KALMADIĞI KONUŞULUYOR
Öte yandan tüm bunlar yaşanırken Abdullah Gül’ün Kayseri’de de eski popülaritesinin kalmadığı konuşuluyor. Kayseri ziyaretlerinde önceki ziyaretlerinin aksine şehrin protokolü ve eski yol arkadaşları tarafından karşılanmayan Gül, Kayseri’den ayrılırken paylaştığı bir fotoğrafta bu konuya da gönderme yapmıştı. Kayseri ziyareti sonrasında bağ komşusu olan çocuklarla bir fotoğraf paylaşan Gül, “Kayseri’den bağ komşularımızın çocukları tarafından uğurlandım.” ifadelerini kullanmıştı. 

 

NEDEN PAYLAŞMADI?
Durum böyle iken Gül’ün yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan yorumu da merak ediliyordu. Gül’ün seçimi kazanan Erdoğan’ı aradığı ve ‘hayırlı olsun’ dediği öğrenildi.  
11. Cumhurbaşkanlığı Ofisi Resmi Twitter Hesabı’ndan yapılan paylaşımda, “11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak tebrik etmiş, seçim sonuçlarının ülkemiz için hayırlı olması dileğinde bulunmuştur.” denildi.

Gül’ün, kendine ait sosyal medya hesaplarından ise tebrik mesajları paylaşmaması da akıllarda soru işaretleri bıraktı.