AB toplantısında Türkiye'nin rolünü vurguladı

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid, AB toplantısında Türkiye'nin arabuluculuk rolünü ve bölgesel önemini vurguladı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
AB toplantısında Türkiye'nin rolünü vurguladı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

TBMM AB Uyum Komisyonu, AB Karma Parlamento Komisyonu ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyesi, AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid, 14-15 Ocak tarihlerinde Belçika'da gerçekleşen Avrupa Birliği Parlamentoları Avrupa İşleri Komiteleri Konferansı Başkanlar Toplantısı'na katılmak üzere TBMM heyetiyle birlikte Belçika’ya seyahat etti.

AB toplantısında Türkiye'nin rolünü vurguladı

Toplantıda Milletvekili Cıngı, Ukrayna'daki gelişmeleri değerlendirirken aynı zamanda İsrail'in Filistin soykırımına dikkat çekti. Konuşmasında, Ukrayna'daki olaylara duyduğu üzüntüyü dile getiren Milletvekili Cıngı, İsrail'in Filistin'e yönelik sistematik ve vahşi saldırılarına da vurgu yaparak uluslararası toplumun bu konuda daha etkin bir rol oynaması çağrısında bulundu.

Milletvekili Cıngı ayrıca, Türkiye'nin Rusya ile Ukrayna arasında başlattığı arabuluculuk görevini hatırlatarak, Türkiye'nin bölgedeki jeopolitik ve jeostratejik konumundan kaynaklanan AB savunma sistemindeki kilit rolünü vurguladı. Cıngı, Türkiye'nin enerji, tahıl ve gıda güvenliği konularında üstlendiği arabuluculuk görevinin önemine de değindi.