81 bin 125 Kayseri seçmeni ikinci turda ne yapacak?

Türkiye 14 Mayıs tarihinde Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği için sandık başına gitti. Seçimde milletvekilleri belli olurken Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı. Peki bu turda Kayserililer kime destek verecek? Detaylar ile ilgili Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde.

81 bin 125 Kayseri seçmeni ikinci turda ne yapacak?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye’de seçim heyecanı tüm hızıyla devam ediyor. 14 Mayıs’ta seçime giden Türkiye Cumhurbaşkanlığı için 2. turda bir kez daha sandık başına gidecek. Cumhurbaşkanı seçimi pusulasında, kurayla belirlenen sıralamaya göre, Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan'ın adı yer aldı. Ancak adaylardan Muharrem İnce, 11 Mayıs'ta adaylıktan çekildiğini duyurmuştu. YSK bu karara rağmen İnce'ye verilecek oyların geçerli olacağını duyurdu.  28. Dönem Parlamentosu'nu belirlemek üzere yapılacak Milletvekili Genel Seçim’ine ise 24 siyasi parti ile Türkiye genelinde 151 bağımsız milletvekili adayı girdi. Milletvekilliği seçimleri tamamlanırken Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı. Bu seçimde ise oy pusulasında bu kez sadece iki kişi yer alacak. Cumhur İttifakının adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu kıyasıya bir mücadele verecek. 81 bin 125 Kayseri seçmeni ikinci turda ne yapacak?Durum böyleyken Kayserili vatandaşlar ikinci turda kimi destekleyecek sorusu da merak konusu oldu. Kayseri’nin Cumhurbaşkanlığında kimi desteklediğine bakmadan önce Kayseri hangi partiden kaç milletvekili çıkardı onu paylaşalım. 
28. Dönem Milletvekilliği yarışında Kayseri’den Ak Parti 5, MHP 2, CHP’nin DEVA, Gelecek ve Saadet partisi ile girdiği liste 2, İyi Parti 1 tane milletvekili çıkardı. 

Türkiye'nin, 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanı ile yeni parlamento üyelerinin belirleneceği seçim için Kayseri’de 3 bin 175 sandık kuruldu. 934 bin 451 kişi oy kullanırken bunun 919 bin 120’si geçerli sayıldı. 

Kayseri mevcut Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan 582 bin 088 oy, Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu 252 bin 613 oy, seçimden iki gün önce çekildiğini açıklayan Muharrem İnce 3 bin 294 oy ve Ata İttifakı’nın adayı Sinan Oğan ise 81 bin 125 oy aldı. 81 bin 125 Kayseri seçmeni ikinci turda ne yapacak?Yüzdelere baktığımız ise Kayseri’den en çok oy alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. İkinci sırada ise Kemal Kılıçdaroğlu yerini aldı. Öte yandan bir diğer aday Sinan Oğan ise memleketinden sonra en çok oyu Kayseri’den aldı. Böylelikle seçimin ikinci turunda Oğan’ın etkisi kaçınılmaz oldu. 81 bin 125 Kayseri seçmeni ikinci turda ne yapacak?Sinan Oğan henüz bir ittifakta yer almazken Kayseri’de Oğan’a verilen oyların kime gideceği ise merak konusu oldu. Bakalım Kayserililer 28 Mayıs’ta sandığa gidecek mi ya da ilk seçimde Oğan’ı tercih edenler ikinci turda kimi tercih edecek?81 bin 125 Kayseri seçmeni ikinci turda ne yapacak?