65 yaş üstü vatandaşların kapısı her gün çalınıyor!
Kocasinan Belediyesi 65 yaş ve üstü ihtiyaç sahibi olup da durumu olmayan 229 hanenin evine günde 4 çeşit sıcak yemek ulaştırıyor. Detaylar haberimizde.
Kocasinan Belediyesi 65 yaş üstü olup da durumu olmayan ve engelli olan 229 vatandaşın evine günde 4 çeşit sıcak yemek götürüyor. Sosyal Belediyecilik kapsamında gerçekleştirilen yardım faaliyetinde, örnek hizmet gerçekleştirdiklerini vurgulayan Çolakbayrakdar “Başımızın tacı kıymetli büyüklerimiz için ne yapsak azdır. Her zaman onların yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
‘Sosyal belediyeciliği en üst seviyeye çıkardık’
Sosyal belediyecilik konusunda birçok projeye öncülük ettiğini belirten Başkan Çolakbayrakdar “Kocasinan Belediyesi olarak hayatın her alanında vatandaşlarımıza hizmetler sunuyoruz. Hemşehrilerimin hayatlarını daha da kolaylaştırmak ve daha da yüzlerini gülümsetmek için elimizden geldiğince yoğun gayret sarf ediyoruz. Bir yandan rutin belediyecilik faaliyetlerini en iyi şekilde yerine getirirken diğer yandan da sosyal belediyeciliği en üst seviyeye çıkardık. Vatandaşlarımıza en iyisini sunmak ve sorunlarına çözüm üretebilmek için elimizden geleni fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
‘7’den 70’e herkese ulaşmaya çalışıyoruz’
İşini en iyi şekilde yaptığını ifade eden Çolakbayrakdar İşimizi en iyi şekilde, en ince detayına kadar yaparak Kocasinan’a, Kayseri’ye değer katıyoruz. Bu doğrultuda ‘Dost Eli’ dediğimiz Kocasinan Gönüllüsü Projesi ile ihtiyaç sahibi ailelerin ihtiyaçlarını karşılıyor ve yüreklerine dokunuyoruz. Özellikle genç-yaşlı, kadın-erkek olmak üzere 7’den 70’e herkese ulaşmaya ve herkesin kendi özelinde ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. İlçede engelli olup da yemek yapamayan ve yalnız yaşayan ihtiyaç sahibi 65 yaş üzeri 229 kişiye haftanın yedi günü bir öğünlük sıcak yemeklerini ikram ediyoruz. Bütün amacımız, şehrimizde yaşayan vatandaşlarımızın gönüllerine dokunacak hizmetler üretebilmektir” dedi.
229 kişiye günde 4 çeşit yemek
Yardım kapsamında Kocasinan Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü ekipleri ilçede yalnız yaşayan ihtiyaç sahibi 65 yaş üzeri ve engelli olup da yemek yapabilecek durumu olmayan 229 kişiye haftanın yedi günü bir öğün olmak üzere 4 çeşit sıcak yemek servisi yapıyor. Kocasinan Belediyesi yemekhanesinde gıda mühendisleri kontrolünde hijyenik bir ortamda hazırlanarak özenle paketlenen yemekler, belediye ekipleri tarafından vatandaşların evlerine götürülerek sıcağı sıcağına teslim ediliyor.


