'6 Şubat sonrası tetiklenen fay hatları daha çok deprem üretebilir'

Kayserili Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen'den Yahyalı depremi açıklaması. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

'6 Şubat sonrası tetiklenen fay hatları daha çok deprem üretebilir'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yahyalı ilçesinde 25 Kasım tarihinde 2.1 şiddetinde iki ayrı deprem yaşandı. Kandilli Rasathanesinden aldığımız verilere göre dün Yahyalı ilçesinde saat 12.13'de 5.5 km derinlikte 2.1 şiddetinde, 19.15'de 2.1 km derinlikte 2.1 şiddetinde 2 ayrı deprem meydana geldi.

'6 Şubat sonrası tetiklenen fay hatları daha çok deprem üretebilir''6 Şubat sonrası tetiklenen fay hatları daha çok deprem üretebilir'

Yaşanan depremlerin ardından bir X kullanıcısı sosyal medya üzerinden Adnan Evsen'e, "Hocam bugün yahyalida 2 tane 2.1 şiddetinde deprem oldu bu konuyla ilgili görüşlerinizi alabilirmiyiz tam da bu açıklamaların üzerine olunca tedirgin olduk." sorusunu yöneltti.

Evsen ise sorulan soruya verdiği yanıtta şu ifadeleri kullandı, "Bu büyüklükteki bu tür depremler her zaman olur. Kaldı ki 6 Şubat gibi çok büyük iki deprem sonrası tetiklenen fay hatları daha çok deprem üretebilir. Sıradan tetiklenmiş artçı depremler. Korkmaya gerek yok."