5 gün sonra başvuruları başlıyor! Taahhüt şartını Bakan açıkladı

Kayseri'de de evlilik hayali kuran gençlerin dikkatle takip ettiği projede yeni detaylar belli oldu. Aile ve Gençlik Fonu tarafından sağlanan faizsiz evlilik kredisi projesi kapsamında, evlenmek isteyen genç çiftlere maddi destek sağlanıyor. Başvuru şartları ve detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

5 gün sonra başvuruları başlıyor! Taahhüt şartını Bakan açıkladı

Aile ve Gençlik Fonu tarafından başlatılan faizsiz evlilik kredisi projesi kapsamında, evlenecek çiftlere destek vermek amacıyla 150 bin TL tutarındaki kredi için başvurular 15 Şubat’ta başlıyor. Kayseri'de de maddi destek arayan genç çiftler tarafından ilgiyle karşılanan bu proje kapsamında pilot illerde belli oldu.

5 gün sonra başvuruları başlıyor! Taahhüt şartını Bakan açıkladı

Resmi Gazete'de yayımlanan bilgilere göre, genç çiftlere sağlanacak 150 bin TL tutarındaki kredi, ilk 2 yıl geri ödemesiz olarak sunulacak ve geri ödeme süreci 4 yıl olarak belirlenmişti. Kredi miktarının her yıl artması planlanarak, çiftlere daha fazla destek sağlanması hedefleniyor. Projenin ilk aşaması olarak, 6 Şubat depremlerinden etkilenen Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya illeri pilot bölgeler olarak seçildi. Bu illerdeki genç çiftler, projeden ilk olarak faydalanacaklar. Uygulama, pilot bölgelerde başladıktan sonra Türkiye genelinde yaygınlaştırılacak.

5 gün sonra başvuruları başlıyor! Taahhüt şartını Bakan açıkladı

Başvuru süreci ve detaylarıyla ilgili güncel bilgiler, resmi kanallar aracılığıyla duyurulmaya devam edecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları doğrultusunda, başvuruların 15 Şubat'tan itibaren alınmaya başlanacağı da belirtildi.

Başvuru için Bakanlığın "aile.gov.tr" internet sitesini işaret eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, başvuru şartlarına ilişkin olarak, "Programdan yararlanmak isteyenlerin Bakanlığımızın evlilik öncesi sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanmaları ve evlenmelerinin ardından sunulacak eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmeleri gerekiyor" dedi. 

5 gün sonra başvuruları başlıyor! Taahhüt şartını Bakan açıkladı

Bakan Göktaş, "Pilot bölge olarak deprem bölgesini belirledik. Deprem bölgesi için şartları özellikle esnettik, farklı tutuyoruz. İlerleyen süreçte ise programı tüm gençlerimizi kapsayacak şekilde bütün Türkiye'de yaygınlaştıracağız. Programın ekonomik destek kısmı ile başvurusu onaylanan kişilere toplam 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak” dedi.