5.0'lık deprem çevre illeri salladı! Uzmandan dikkat çeken açıklama
Adana'da sabaha karşı meydana gelen ve Kayseri'de de hissedilen 5.0 büyüklüğündeki depremin ardından uzman isimden açıklama geldi.
Adana’da sabaha karşı korkutan bir deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre, merkez üssü Saimbeyli ilçesi olan deprem saat 04.02’de kaydedildi. Yerin yaklaşık 7 kilometre derinliğinde yaşanan depremin büyüklüğü 5.0 olarak açıklandı.
Uzmandan açıklama geldi
Deprem sadece Adana’da değil, Kayseri, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Gaziantep’te de hissedildi. Depremin yaşandığı bölgede vatandaşlar endişelenirken Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen’den açıklama geldi. Evsen, bölgede 5.0 büyüklüğündeki depremlerin normal olduğunu söyledi.
Evsen: Normaldir
Evsen açıklamasında, “Topallar, Saimbeyli Adana'da 5,0 Mw büyüklüğünde tetiklenmiş artçı deprem olmuştur. Deprem; 2023'de gerçekleşen 7,6 Mw lik Çardak Fayına 30 km mesafede, tartışmalı Savrun Fayına ise 4,5km mesafede olmuştur. Bu bölgede 5,0 Mw büyüklüğünde olabilecek depremler normaldir.” dedi.