36 ile uyarı! Aralarında Kayseri var mı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 36 il için sarı ve turuncu kod uyarısı yaptı. Peki o iller arasında Kayseri var mı? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

36 ile uyarı! Aralarında Kayseri var mı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte tüm Türkiye’de sıcaklıklar düştü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün beklenen kuvvetli yağışlar nedeni ile uyarılarda bulundu. Hafta sonunun Marmara’nın doğusu, Kuzey Ege’nin iç kesimleri, İç Anadolu ve Barı, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz il Doğu ve Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz bölgelerinin yağışlı geçmesi bekleniyor. Meteoroloji, 30 il için sarı, 6 il için turuncu kodlu uyarı yaptı. Peki o iller arasında Kayseri var mı?

Hangi şehirler için sarı kodlu uyarı verildi?

Sarı kod ile uyarılan iller; Ankara, Bingöl, Bolu, Çankırı, Elazığ, Erzurum, Hakkâri, Kocaeli, Kahramanmaraş, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Zonguldak, Şırnak, Yalova, Osmaniye, Bitlis, Burdur, Erzincan, Gaziantep, Isparta, Kastamonu, Malatya, Mardin, Tunceli, Van, Batman, Bartın, Karabük, Düzce.

Hangi şehirler için turuncu kodlu uyarı verildi?

Turuncu kod ile uyarılan iller ise; Adana, Mersin, Adıyaman, Antalya, Diyarbakır, Sakarya oldu.
Kayseri uyarı verilen kodlar arasında yer alamasa da dün akşam saatleri itibari ile yağışlar başladı. Yağışların hafta sonu boyunca sürmesi bekleniyor. Diğer yandan Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda termometreler 6 dereceyi gördü. 

36 ile uyarı! Aralarında Kayseri var mı?

İşte Kayseri’nin 5 günlük hava tahmin raporunu açıkladı

Bugün: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu
Pazar: Çok bulutlu
Pazartesi: çok bulutlu
Salı: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 
Çarşamba: çok bulutlu sabah saatlerinde aralıklı hafif yağmurlu

Diğer yandan Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Meteoroloji Mühendisi Damla Sarıbek, dün yaptığı açıklamada hafta sonu ve gelecek hafta içerisinde Kayseri’de kar beklemediklerini ifade etmişti. 

36 ile uyarı! Aralarında Kayseri var mı?

'Sarı' ve 'turuncu'  kod nedir?

"Hava durumu potansiyel tehlikelidir" anlamını taşıyan "Sarı" kod ile "Meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalı." uyarısı yapılıyor.

"Turuncu" kod ise "hava durumunun tehlikeli" olduğu anlamına geliyor. Bu kod, "Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir." uyarısını içeriyor.