35 yaşını doldurmadıysanız, Lisans mezunuysanız, Yabancı dil yeterliliğiniz varsa…

Ülkemizi yurtdışında temsil etmek isteyenler için önemli bir fırsat doğdu. T.C. Dışişleri Bakanlığı Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu Giriş Sınavı başvuruları başladı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

35 yaşını doldurmadıysanız, Lisans mezunuysanız, Yabancı dil yeterliliğiniz varsa…

Ülkemizin yurtdışında temsil edilmesinde görev almak için, Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu sınavı başvuruları bugün başladı!

Kayseri'de ülkemizi yurtdışında temsil etmek isteyen 35 yaşını doldurmamış, lisans mezunları için önemli bir fırsat doğdu. T.C. Dışişleri Bakanlığı, Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu Giriş Sınavı için başvuruların başladığını duyurdu. Başvurular, 27 Mayıs 2024 Pazartesi günü saat 09:00’da başlayıp 14 Haziran 2024 Cuma günü saat 18:00’de sona erecek.

35 yaşını doldurmadıysanız, Lisans mezunuysanız, Yabancı dil yeterliliğiniz varsa…

Adaylar, başvurularını e-Devlet üzerinden “Dışişleri Bakanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım” hizmeti veya “Kariyer Kapısı” internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapabilecekler. Posta veya diğer yöntemlerle yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Giriş sınavının yazılı aşaması 6 Temmuz 2024 tarihinde Ankara’da yapılacak. Yazılı sınavda başarılı olan adaylar için muhakeme/analiz yetenek testi ve sözlü sınav düzenlenecek. Bu testin ve sözlü sınavın yeri ile tarihi daha sonra duyurulacaktır.

Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu unvanıyla atanabilecek azami kadro sayısı ise 170 kişi olarak belirlenmiştir.

Sınava başvuru şartları arasında 35 yaşını doldurmamış olmak, lisans mezunu olmak ve yabancı dil yeterliliğine sahip olmak yer almaktadır. Adaylar, İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça, Arapça, Farsça, İspanyolca, İtalyanca, Portekizce, Çince, Japonca, Yunanca, Ermenice veya İbranice dillerinden birinde yeterliliğe sahip olmalıdır. Ayrıca, Bilişim ve Bilgi Teknolojileri, Teknik veya Kurumsal Destek, alanlarından sınava girecekler.

Başvuru ve detaylar için TIKLAYINIZ