30 yıllık emeğin neticesi

Fevzi Çakmak Sinan Kütüphane ve Sinan Kafe'nin açılışında konuşan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri'de güzel hizmetler yapıldığını belirterek, bu hizmetlerin temelinin de Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin başkanlığı döneminde atıldığı ederek, '30 aşkındır verilen emeklerin neticesi var' diye konuştu. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

30 yıllık emeğin neticesi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kocasinan Belediyesi tarafından yaptırılan Fevzi Çakmak Sinan Kütüphane ve Sinan Kafe, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımı ile gerçekleşti. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam’ın yanı sıra Kayseri Valisi Gökhan Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Şaban Çopuroğlu, Murat Cahid Cıngı, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, MHP İl Başkanı Seyit Demirezen, ilçe belediye başkanları, bürokratlar ve vatandaşlar da katıldı. 

30 yıllık emeğin neticesi
Açılışta konuşan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri’de Büyükşehir Belediyesi ve diğer belediyelerin de kütüphane açtığını belirterek, vatandaşlardan bu yönde taleplerin geldiğini ifade etti. Kayseri’nin genetiğinde ilim, bilim, kitap, alim ve alime saygının olduğunu belirten Çolakbayrakdar,  “Geldiğimiz noktada baktığımız zaman, Sayın Bakanım, sağ olun sizin sayenizde, 90’lı yıllarda, sizin önderliğinizle başlamış olan, bir miktar inkitaya uğramış olan, geçmişinden kökünden, bağından bir miktar intikaya uğramış olan şehri, yeniden köklerine bağına buluşturma dönemi geldi. Ve 30 yılı aşkın süredir, sizin önderliğinizde ve  emek veren bütün belediye başkanlarımızın çabalarıyla, gayretleriyle yeniden aslına uygun bir şehir nemalanmaya başladı, büyümeye başladı. Baktığımız zaman bugün Kayseri'yle ilgili yeniden bir eğitim şehri diyorsak, yeniden bir spor şehri diyorsak, yeniden kültürün, sanatın, bilimin merkezi olan bir şehir diyorsak bunun temelinde bu şehre yapılmış olan altyapı var. 30 yılı aşkındır verilen emeklerin neticesi var. Bugün sağlam atılmış temellerin üzerine bizler bir şeyler koyuyor isek, yeni bir şeyler inşa ediyorsak o 30 yıllık emeğin üstüne koymuş olduğumuz her bir katın katkısı var, emeği var. Bu noktada zatıalinize ve sizinle birlikte emeği geçen bütün belediye başkanlarımıza ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.  Bu yapılan yatırımların, eserlerin ortaya konulan gayretlerin her biri vatandaş için yapılıyor. Bu şehir için yapılıyor. Kocasinan'ımız için yapılıyor, Kayserimiz için yapılıyor. İstiyoruz ki bu şehirde yaşayan insanların hayatını kolaylaştıralım. İstiyoruz ki bu şehirde yaşayan insanlar daha mutlu yaşasınlar, daha refah içerisinde yaşasınlar. Daha müreffeh bir şekilde yaşasınlar. Bunun için çaba gösteriyoruz. Bunun için gayret ediyoruz.

30 yıllık emeğin neticesi

Başarıdan başarıya koşan Kayseri 
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükılıç ise konuşmasında Kayseri’nin başarıdan başarıya koştuğunu ifade ederek, “75 bin tane üniversite öğrencisi, 350 bin orta öğretim öğrencisi var. Artık başarıdan başarıya koşan bir Kayseri var. Eğitimde ben de varın diyen bir Kayseri var. İşte biz de buna destek olmaya, imkanlarımız seferber etmeye, mazeret üretmeksizin yavrularımızın eğitiminde daha ileri noktaya taşınmasına hem fiziki açıdan hem de kültürel açısından gerekli gayretleri sürdürüyoruz.”dedi. 

30 yıllık emeğin neticesi

Kayseri çok şükür parmakla gösterilen bir şehir haline geldi 
30 yıl önce Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ise konuşmasında, belediye başkanı adayı olarak şehri gezerken vatandaşlara verdikleri sözü tuttuklarını belirterek, “Gittiğimiz yerlerde; hizmetten başka gözümüz hiçbir şey görmeyecek; kimseyi ayırmayacağız; eski belediyelerin yaptığı gibi şu mahalle bana oy verdi, şu mahalle vermedi. Bu mahalle bizim partili veya değil diye kimseyi ayırmayacağız. Kimsenin diline, imanına, ırkına, mezhebine asla bakmayacağız. Gece, gündüz demeden, mazeret üretmeden çalışacağız, hizmet edeceğiz. Sizin duanıza talibiz dediğimi ben çok iyi hatırlıyorum. Aradan 30 yıl geçti neredeyse. Çok şükür bu sözümüzle durduk, ahdimizde durduk, yıllardır o başlattığımız belediyecilik geleneğinde önce bu fakir kardeşiniz, şimdi de benim değerli kardeşlerim, arkadaşlarım hizmet etmeye devam ediyorlar. Allah onlardan razı olsun. Onlar bu güzel hizmeti yaptıkça elbette ki bize de destek olmak düşüyor. Çok şükür Kayseri'de çok şey değişti. Bundan 20-25 sene öncesini bilenler bugünü de düşünürlerse arada ne kadar büyük bir fark olduğunu herkes bilir. O günleri anlatmama gerek yok. Tekrarına gerek yok. Ve bugün geldiğimiz noktada Kayseri çok şükür parmakla gösterilen bir şehir haline geldi.