30 bin kişinin işsizlik çağrısı!

30 bin kişilik üniversite öğrencisi isyan etti. Atama istediklerini ifade eden Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü mezunları, seslerini duyurmak istiyor. İşte mezunların sorunları ve talepleri… Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

30 bin kişinin işsizlik çağrısı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü mezunları isyan etti. Mezun öğrenciler seslerini duyurmak istiyor. Mezunlar kamuda yeterince yer bulamadıklarını ifade ediyor. 

Mezunlar yaşadığı sorun ve sıkıntıları Kayseri Olay haber merkezimize iletti. Zorlu bir üniversite süreç geçirdiklerini ifade eden mezunlar Kamu Personel Seçme Sınavı’ndan (KPSS) aldıkları yüksek puanlara rağmen yeterli bir düzeyde alım yapılmadığını söyledi. 

'Tek kadro ile atanma şansımız az'
Haber merkezimize ulaşan öğrenciler, sorunlarını şöyle aktardı, “Çağrı Merkezi Hizmetleri bölümü öğrencileri olarak, devletimize hizmet etmek için KPSS'den aldığımız yüksek puanlara rağmen yeterli düzeyde alım yapılmadığı için 30 bin Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü mezunları (3499 kodlu) mağdur olmaktadır. Bizler gerekli her eğitimi teorik ve uygulamalı olarak ve bu işin bilincinde olarak eğitimlerimize yeteri özeni göstererek tamamladık.112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüklerine yapılan alımlar 3001 koduna sahip herhangi ön lisans ve lisans bölümünden mezun olan öğrenciler de müdahil olmaktadır. Haliyle “Çağrı Merkezi Hizmetleri” mezunu öğrencilerin KPSS ile sahip oldukları tek kadroya atanma şansları da oldukça azalmaktadır.” dedi.

'Kaç kişi alım yapılacak?'

Mezunlar merak ettiği soruları sıralarken taleplerini de şöyle ifade ettiler; “2023-2024 yılları arasında 112 Acil Çağrı Merkezlerine alım olacak mı ve kaç kişilik bir alım olacak? Kaç adeti çağrı merkezi mezunlarına verilecektir? Yeni düzenleme ile olacak alımın tamamı bölüm mezunlarına verilecek mi veya verilen oranda artış olacak mı? Biz 112 Acil Çağrı Merkezlerine yapılan alımlarda sadece çağrı merkezi hizmetleri mezunlarının alınmasını talep ediyoruz.